Skip to main content

Moni haaveilee pitkän talven jälkeen kotona tai mökillä tehtävistä rakennus- ja remonttitöistä. Oli haaveissa sitten kotipihaan rakennettava viihtyisä terassi tai mökkirannan saunarakennus, törmää remontoija valitettavan usein samaan ongelmaan – ajan ja rahan puutteeseen. Etenkin täysin uusia rakennelmia suunniteltaessa lopahtaa into usein jo perustusten kaivelua mietittäessä, sillä kaivaminen on sotkuista ja raskasta työtä ja betonivalun kuivuminenkin vie runsaasti aikaa.

Stopdigging on vuodesta 2012 toiminut ruotsalainen yritys, joka on tuonut innovatiivisen ratkaisun rakennusten ja patioiden perustusten luomiseen. Perinteisten betonielementtien sijaan yritys hyödyntää perustusten luomisessa ammattitaidolla kehiteltyjä maaruuveja, jotka takaavat siistin lopputuloksen. Maaruuveja on saatavilla useassa eri koossa ja niitä voidaan hyödyntää niin aitojen, terassien, piharakennusten kuin autokatostenkin rakentamiseen. Rakennuskohteen sijainnillakaan ei ole väliä, sillä Stopdigging suorittaa asennuksia koko Suomen alueella.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Mikäli suunnitelmissa on saunan rakentaminen, kannattaa työt aloittaa perusteellisella suunnittelulla. Saunan koko kannattaa hahmotella sijoilleen esimerkiksi merkkipaalujen avulla ja myös sisustuselementtien, kuten kiukaan ja vesipisteiden, sijainnit kannattaa suunnitella hyvin jo etukäteen. Näin varmistutaan siitä, että saunasta tulee oikean kokoinen ja mallinen.

Jos kyseessä on itsesuunniteltu rakennus, kannattaa piirustukset näyttää ammattilaiselle ennen töiden aloittamista. Myös rakentamiseen tarvittavat luvat tulee hoitaa hyvissä ajoin kuntoon. Moni taho Suomessa myy valmiita “avaimet käteen” -periaatteella toimivia saunarakennus-paketteja, jolloin asiakkaan tehtäväksi jää rakennuksen perustusten luominen.

Perustan valinta

Perinteisesti erinäisten rakennusten perustusten toteutukseen on hyödynnetty betonivalua. Käytännössä perustus rakennetaan siten, että ensin kaivetaan maahan kuopat joko käsivoimin tai kaivinkoneella, minkä jälkeen syntyneeseen reikään kaadetaan betonia. Tämän jälkeen betonin kuivumista odotellaan jopa useita päiviä. Mikäli perustus luodaan betonia hyödyntäen, voi saunan rakentaminen alkaa vasta, kun betoni on saavuttanut lopullisen lujuutensa.

Kun saunan tai muiden rakennelmien perustukset toteutetaan maaruuvien avulla, on prosessi huomattavasti nopeampi ja edullisempi. Maaruuvien asennus ei vaadi minkäänlaisia kaivuutöitä, vaan asentaja poraa ruuvit paikalleen erityisporan avulla. Täten puutarha tai rantamaisema pysyy koskemattomana rakennustöistä huolimatta. Parhaimmillaan maaruuvien asennus on valmis vain päivässä, minkä jälkeen rakentaminen voi alkaa välittömästi.

Maaruuvin edut

Sen lisäksi, että maaruuvit säästävät rakentajan aikaa, voimia sekä rahaa, ovat ne myös kestävämpi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin betoni. Maaruuvit eivät tuhoa ympärillä olevaa maata, ja ne on mahdollista käyttää myös uudelleen. Maaruuvit on lisäksi mahdollista asentaa kaikenlaisiin maapohjiin, eikä Suomen talvikaan ole asennuksen esteenä, sillä poraaminen onnistuu jopa roudan aikana.

Stopdiggingin maaruuvit ovat ISO-sertifioidut sekä CE-merkityt, ja niille annetaan valmistajan toimesta aina 25 vuoden takuu. Ruuvien kiinnikkeillä on standardimitat, mutta ruuveja on saatavilla useissa eri malleissa ja pituuksissa, mikä mahdollistaa rakentamisen hieman epätasaisemmillekin alustoille. Maaruuvit ovat myös hyvin kestäviä, sillä ne on valmistettu 4 mm kuumakarkaistusta ja ruostumattomasta teräksestä.

Sekä yksityisiin että yrittäjien rakennusprojekteihin

Asentamamme maaruuviperustus lyhentää rakennusprojektien kestoa parhaimmillaan jopa viikoilla. Tästä syystä palvelu sopii mainiosti sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Maaruuveja asennetaan kaikkina vuodenaikoina ja hyvänä puolena menetelmässä on, että se mahdollistaa perustusten luomisen myös vaikeapääsyisiin paikkoihin tai vaikeammin kaivettavaan maaperään.

Yritykset säästävät maaruuveja hyödyntäessään myös työvoimaa. Kun perustukset on mahdollista luoda lyhyessä ajassa, vapauttaa se yrityksen henkilökuntaa nopeammin myös muihin projekteihin. Lisäksi Stopdiggingin maaruuvien hintaan sisältyy aina yrityksen valtuuttaman ammattitaitoisen asentajan tekemä asennus, mikä puolestaan vähentää palvelun ostavan työn teettäjän omaa työvoimatarvetta.

Hinta vaihtelee projektista riippuen

Valikoimaamme kuuluu erikokoisia ja -mallisia ruuveja, ja tästä syystä myös niiden hinnat vaihtelevat jonkin verran. Tarjolla on muun muassa sovitusruuveja, joita voidaan maksimaalisen tarkkuuden saavuttamiseksi säädellä korkeus- ja sivusuunnassa sekä tolpparuuveja, joiden kiinnike on nimensä mukaisesti mukautettu tolppiin. Lisäksi valikoimassa on palkkiruuveja lattiapalkkien ja tukirakenteiden luomiseen sekä putkiruuveja, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi liikennemerkkien asennukseen.

Stopdiggingin hintaan sisältyy aina ruuvien asennus, eikä yrityksen käyttämiä laadukkaita maaruuveja ole mahdollista ostaa mistään muualta. Kannattaa huomioida, että asennuksen hintaa saattaa nostaa vaikeakulkuinen tai kova maasto sekä maaperän vuoksi käytettävät erikoistyökalut tai -osat. Oli kyseessä sitten terassi tai saunan rakentaminen hinta määräytyy koon, maaston ja tarvittavien ruuvien määrän mukaan.

Sivuiltamme löytyy kätevä hintalaskuri, jonka avulla oman maaruuvi-asennuksen hintaa on kätevä arvioida. Laskuriin syötetään vain projektin perustietoja, kuten millainen rakennelma on kyseessä ja kuinka suuri siitä tulee, minkä jälkeen laskuri ilmoittaa arvionsa työn hinnasta. Hinta-arviossa näkyy selkeästi suunnitellun rakennelman koko, tarvittavien ruuvien lukumäärä ja hinta-arvio sekä verollisena että verottomana.

Maaruuvi soveltuu moniin rakennusprojekteihin

Saunan rakentaminen maaruuvi -perustusten varaan on vain yksi esimerkki siitä, mihin menetelmää voidaan hyödyntää. Maaruuvien avulla voidaan luoda perustukset kaikenlaisille pienemmille rakennelmille, kuten muun muassa terasseille, aidoille, pihavarastoille ja autokatoksille. Maa-ankkurointi on oiva vaihtoehto myös loma-asuntojen toteutukseen, sillä asennuksessa käytettävien erikoiskoneiden ansiosta perustukset voidaan vaivatta porata jopa jyrkkään tai vaikeapääsyiseen maastoon.

Tarjoamme maa-ankkurointipalveluiden lisäksi apua suunnitteluun ja piirustusten luomiseen. Täten voidaan varmistua siitä, että rakennelmasta tulee juuri toiveiden mukainen. Yrityksemme laaja ruuvivalikoima takaa puolestaan sen, että perustukset voidaan toteuttaa kaikenlaisiin maastoihin. Erilaisia ruuviratkaisuja yhdistelemällä on mahdollista esimerkiksi luoda rinteeseen perusta tukeville portaille tai näyttävälle terassille.

Milloin maaruuveja ei voida hyödyntää perustusten rakentamiseen?

Maaruuveja voidaan hyödyntää lähes poikkeuksetta aina silloin, kun on kyse asuintaloa pienemmästä rakennusprojektista. Toisinaan maaruuvien käyttöä voi kuitenkin vaikeuttaa esimerkiksi kallioinen maaperä. Jos maaperä on osittain kallioinen, voidaan maa-ankkurointi kuitenkin toteuttaa poraamalla maaruuvit kohtiin, jossa ei ole kalliota, sekä käyttämällä kallioon porattavissa rei´issä teräksistä sovitinta.

Toisinaan myös erittäin kivinen maaperä saattaa hankaloittaa maa-ankkurointia. Mikäli maaperässä on runsaasti kiviä, ratkeaa ongelma tavallisesti esiporauksen avulla. Esiporauksella on mahdollista hajottaa jopa 30 cm kokoisia kiviä, mikä taas luo sopivan pohjan maaruuvien käyttöön. Ennen maa-ankkuroinnin tilausta kannattaa huomioida, että mikäli maaperää on hiljattain kaivettu enemmän kuin 50 cm, tulee maaperän asettua ennen maa-ankkurointia.

Millaisen saunan voi rakentaa maaruuvien varaan?

Maaruuveja voidaan hyödyntää kaikenlaisten erillisrakennusten perustusten luomiseen. Oli kyseessä sitten rantasauna savisella maaperällä, saunamökki omakotitalon takapihalla tai vaikka saunarakennus uima-altaan yhteyteen, saadaan rakennelmalle vankka ja ympäristöystävällinen perusta maaruuvien avulla. Pääsääntöisesti voidaankin ajatella, että ainoastaan vedessä liikkuvan saunalautan rakentaminen sulkee pois maa-ankkuroinnin tuoman hyödyn.