KÄYTÄ MAARUUVEJA –
SÄÄSTÄ AIKAA JA TYÖTÄ

ASENNAMME PERUSTUKSESI NOPEASTI
OTA YHTEYTTÄ
MAARUUVIT KAIKKIIN RAKENNUSPROJEKTEIHIN

MUUTAMIA ESIMERKKEJÄ RAKENNUSPROJEKTEISTA, JOIDEN PERUSTUKSET VOI TOTEUTTAA MAARUUVEILLA

TERASSIN RAKENTAMINEN

Maantasalle rakennettavaa terassia varten ei yleensä tarvita rakennuslupaa, mutta jos terassi rakennetaan korotettuna tai se muuttaa talon ulkonäköä, voidaan rakennuslupa vaatia. Tarkista asia kuntasi rakennusvirastosta. Mikäli asut taloyhtiössä, kysy hallitukselta, mitä sääntöjä tapauksessasi sovelletaan.

Mittaa ja merkitse terassisi sijainti, jotta saat tuntuman sen koosta. Mieti, miten haluat sijoittaa kalusteet, ulkokeittiön, paljun ja muut elementit, jotta terassista ei tule liian pientä tai väärän muotoista. Jos terassin rakennuspaikalla on nurmikkoa, peitä se esimerkiksi maakankaalla ja soralla, jotta lautojen välistä ei ala kasvaa ruohoa tai rikkaruohoja.

Terassi on normaalisti ankkuroitava maahan 1,5 metrin välein kaikkiin suuntiin – ja tässä maaruuvin valitseminen on itsestäänselvyys. Stop Digging asentaa palkkiruuvit tai sovitusruuvit oikeille etäisyyksille ja korkeudelle, joten voit aloittaa rakentamisen heti!

Kun perustukset ovat valmiit, palkkiruuveihin kiinnitetään painekyllästetystä puusta valmistettu ulkokehikko, mieluiten täkkipulteilla. Puutavaran mittojen tulee olla vähintään 45 × 170 mm riittävän kantokyvyn takaamiseksi. Ulkokehikko muodostaa nyt karkean rungon, johon seuraavaksi kiinnitetään koolauspuut vinoilla ruuveilla tai palkkikengillä ja 600 mm jännevälillä. Kun koolaus on tehty, jäljellä on vielä hauskin vaihe: terassilautojen ruuvaaminen. Valmista tuli!

LASITETUN TERASSIN RAKENTAMINEN

Kun aiot rakentaa katoksen, katteen terassillesi tai lasitetun terassin, saatat tarvita rakennusluvan. Kysy kuntasi rakennuslupavastaavalta.

Voit rakentaa lasitetun terassin myös metritavarasta ja lasiosista, mutta monet valitsevat valmiin paketin, ja valittavana onkin useita malleja ja toimittajia. Runko koostuu yleensä liimapuisista tolpista ja palkeista – ja sen on luonnollisesti levättävä vakaalla alustalla. Stop Digging -maaruuvit ovat täydellinen ratkaisu lasitetun terassin rakentamiseen. Lasitetun terassin rakenteesta riippuen niin tolpparuuvimme kuin palkkiruuvimme ja sovitusruuvimmekin voivat sopia tarkoitukseen, ja joissain tapauksissa ruuvityyppien yhdistelmä voi muodostaa optimaalisimman perustuksen.

Ota yhteyttä Stop Diggingiin konsultaatiota varten. Olemme vuosien varrella asentaneet perustuksia lukuisiin eri valmistajien lasitettuihin terasseihin ja viherhuoneisiin, löytäen aina oikean ratkaisun.

AIDAN RAKENTAMINEN

Matalat aidat eivät yleensä vaadi rakennuslupaa, mutta korkeamman näköesteen rakentamiseksi saatat tarvita luvan. Kysy kuntasi rakennusvirastosta – ja mieluusti myös naapuriltasi, jos aita sijaitsee tontin rajalla.

Tukevan sekä säätä, tuulta, lemmikkejä ja leikkiviä lapsia kestävän aidan rakentamiseksi ei ole olemassa oikoteitä. Meillä on tolpparuuveja eri kokoisilla kannoilla ja sovitamme mallin puutavaraasi sopivaksi. Tarvitsemasi puutavaran mitat riippuvat aidan korkeudesta, mutta vakiokoko on 70 × 95 mm 80 cm korkealle aidalle, tolppien välin ollessa 1,8 m. Valitse painekyllästetty puutavara sekä ruostumattomat ruuvit ja helat.

Mitä aidan muotoiluun tulee, ovat kaikki mahdollisuudet avoinna: googleta, inspiroidu naapureistasi tai etsi jotain omaperäistä ja uniikkia. Mittaa aidan paikka ja tee merkinnät maahan 1,8 metrin välein. Ota yhteyttä Stop Diggingiin – me ankkuroimme kaikki tarvitsemasi tolpparuuvit. Ole hyvä ja ryhdy rakentamaan!

VARASTON RAKENTAMINEN

Varasto- ja piharakennukset aina 30 neliömetriin asti eivät pääsääntöisesti vaadi rakennuslupaa, mutta tässä tapauksessa tulee täyttää useita kriteerejä, mukaan lukien rakennusten korkeus sekä se, kuinka lähelle tontin rajaa ne voidaan rakentaa. Tarkista asia aina kunnan rakennusvirastosta!

Yksinkertainen varasto voidaan rakentaa terassia vastaavalle perustukselle tai sokkelin päälle, jossa palkkien jänneväli on 1,5 metriä. Tässä tapauksessa Stop Diggingin palkkiruuvit sopivat projektiin täydellisesti; lue lisää terassin rakentamisen kuvauksesta. Tapauksissa, joissa piharakennus tai varasto on valmiiksi rakennettu, myös muun tyyppiset kiinnikkeet, kuten sovitusruuvimme, voivat tulla kyseeseen. Yksinkertaiset varastorakennukset, kuten maanpinnan tasolla sijaitseva polkupyörävarasto laattalattialla, voidaan hyvin rakentaa tolpparuuviemme varaan. Ota yhteyttä Stop Diggingiin saadaksesi suosituksen ja kustannusarvion!

AUTOKATOKSEN RAKENTAMINEN

Autokatos on hyvä vaihtoehto autotallille halutessasi suojata autosi, sillä sen rakentaminen on helpompaa ja edullisempaa ja myös rakennusluvan saaminen on yleensä yksinkertaisempaa. Suunnittele autokatos talosi tyyliin sopivaksi, äläkä unohda sähköasennusta moottorinlämmitintä tai latauspistoketta varten. Älä nuukaile mitoituksessa ja hyödynnä tilaisuus rakentaa myös varastotila takaosaan, sillä säilytystilaa ei ole koskaan liikaa. Muista myös mitoittaa rakenne siten, että se kestää tuulta ja lumialueesi lumikuormaa.

Autokatoksen vakaus on a ja o – mikä tekee maaruuvista optimaalisen maaperustuksen. Rakennuksen koosta ja suunnittelusta riippuen maaruuveja voidaan tarvita eri määrä, mutta yksi ruuvi kestää saman tai suuremman painon kuin yksi betonielementti. Autokatoksen rakenne voi tietysti vaihdella, mutta yleensä meidän tolpparuuvimme tai palkkiruuvimme soveltuvat parhaiten tähän tarkoitukseen. Ota yhteyttä Stop Diggingiin konsultaatiota varten.

Bygga fritidshus

VAPAA-AJAN ASUNNON RAKENTAMINEN
Vapaa-ajan asuntoja ja kesämökkejä on saatavilla kaikissa malleissa ja kokoluokissa. Monet talovalmistajat tarjoavat eri tasoisesti varusteltuja vapaa-ajan asuntoja ja mökkejä avaimet käteen -periaatteella, kun taas toiset toimittajat tarjoavat rakennuspaketteja. Monet tietysti rakentavat myös metritavarasta. Rakennusvirastoilla on myös vapaa-ajan asuntoja koskevia rakennusmääräyksiä, mutta ne ovat hieman vähemmän säädeltyjä kuin vakituisten asuntojen vastaavat määräykset. Rakennuslupa vaaditaan kuitenkin aina.

Tontti, jolle vapaa-ajan asunto rakennetaan, on usein hieman syrjäinen ja maasto-olosuhteet voivat olla haastavat. Tällöin maaruuvia voidaan monesti käyttää maaperustuksissa betonielementtien sijaan, joita voi olla vaikea kaivaa tonttimaastoon. Olemme tottuneet toimimaan kaikenlaisten maaperätyyppien ja maastojen parissa, ja koneitamme voidaan käyttää myös jyrkissä tai vaikeapääsyisissä paikoissa. Riippuu vapaa-ajan asunnon suunnittelusta, mikä eri ruuvimalleistamme valitaan käytettäväksi, mutta palkkiruuvi tai sovitusruuvi on yleensä sopivin. Meillä on laaja kokemus vakaiden perustuksien ruuvaamisesta hyvin erilaisissa ympäristöissä sijaitseviin vapaa-ajan asuntoihin ja autamme sinua mielellämme jo suunnitteluvaiheessa, kun olet päättänyt rakentaa itse, palkannut arkkitehdin tai valinnut talotoimittajan.
Ota yhteyttä Stop Diggingiin konsultaatiota varten.

Rakenna suoraan asennettujen maaruuvien päälle

Play Video
Katso, kuinka Robinin terassin rakentaminen sujui

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ MAARUUVEISTAMME

VOINKO ASENTAA RUUVIT ITSE?

Et, vaan me toimitamme ja asennamme ruuvit puolestasi.

MITÄ TAPAHTUU, JOS OSUN KIVEEN?

Meillä on käytössä erityiskehitetyt työkalumme, jotka hoitavat useimmat maaperässä esiintyvät esteet.

MITÄ SE MAKSAA?

Useat tekijät määräävät, kuinka monta ja minkä tyyppisiä maaruuveja tarvitset. Lue lisää maaruuvien hinnan laskemisesta.

KUINKA MAARUUVI TOIMII?

Ulkorakennukset on ankkuroitava maahan, jotta ne pysyvät tukevasti paikallaan. Perustukset voidaan rakentaa eri tavoin: voit valaa betonilaatan, kaivaa perustukset maahan tai valaa betonisokkelin – tai sitten käyttää maaruuvia.

Maaruuvi sopii pieniin projekteihin, kuten puuterassien ja aitojen rakentamiseen tai keinurakenteen kiinnittämiseen, mutta myös suurempiin rakennuksiin, kuten piharakennukset, varastot, autokatokset ja lasitetut terassit.

Maaruuvi toimii samalla tavalla kuin betonielementti: se kestää raskaita kuormia ja ulkokehikko, tolpat tai putket kiinnitetään ruuvien kannakkeisiin. Maaruuvejamme on saatavilla useina malleina kaikentyyppisiä projekteja ja alustoja varten. Asennamme ruuvit piirustuksiesi mukaan – ja sitten voit vain aloittaa rakentamisen!

expectedLife

NOPEA, HELPPO JA ÄLYKÄS VALINTA

ÄLÄ KAIVA ITSELLESI KUOPPAA. MAARUUVIEN AVULLA VÄLTÄT KALLIIN KAIVAMISEN JA SÄÄSTÄT ENERGIAA ITSE RAKENTAMISEEN.

Asennamme maaruuvit puolestasi. Asennus on nopeaa ja helppoa, sovitamme ruuvin mitat maaperän olosuhteiden mukaan ja keskikokoisen puuterassin perustukset ovat valmiit muutamassa tunnissa. Laitteemme ovat kevyitä ja ketteriä, eivätkä koneemme tee uria puutarhaasi tai asennus pilaa nurmikkoasi, laatoitustasi tai asfalttia yhtään sen enempää kuin itse ruuvi vie tilaa.

Maaruuvejamme ei pidä sekoittaa yksinkertaisempiin maa-ankkureihin tai rakennusliikkeistä saataviin ruuvijalkoihin, jotka ruuvataan paikoilleen itse. Myymme vain valmiita rakennusten perustuksia – asennettuja ruuveja – joiden käyttöikä on vähintään 100 vuotta*.

*Stop Digging ilmoittaa maaruuveilleen arvioidun vähimmäiskäyttöiän. Käyttöiän arvio kertoo, kuinka monta vuotta asennetun ruuvin odotetaan täyttävän teknisen tarkoituksensa normaaliolosuhteissa – ja se perustuu monivuotiseen kokemukseen ja tutkimukseen.

MAARUUVIEN HINTA

MITÄ MAARUUVIPERUSTUKSET MAKSAVAT?

Useat tekijät määräävät, kuinka monta ja minkä tyyppisiä maaruuveja tarvitset. Ota meihin yhteyttä saadaksesi arvion siitä, mitä asennetut maaruuvit tulevat maksamaan sinun ainutlaatuisessa projektissasi. Autamme sinua selvittämään sen.

HintaOTA YHTEYTTÄ