PERUSTUKSET FIKSUSTI JA KESTÄVÄSTI

TOIMITAMME JA ASENNAMME MAARUUVIT RAKENNUSPROJEKTIISI
OTA YHTEYTTÄ

Ammattiasentajillamme on erikoisvarusteet, koulutus tehtävään, ID06 ja sopimusvakuutukset, ja he ovat Stop Diggingin ISO 9001-sertifikaatin mukaisesti valtuutettuja. Tärkeä osa konseptiamme on paitsi ruuvien toimittaminen, myös niiden ammattimainen asentaminen.

URAA UURTAMASSA

STOP DIGGING
KORVAA
BETONISOKKELIN

Stop Digging on ruotsalainen yritys, joka on kehittänyt maaruuvin, innovatiivisen maa-ankkurointikonseptin. Se on täydellinen vaihtoehto betonielementille ja betonilaatalle. Asennamme maaruuvit maahan niin isompiin rakennusprojekteihin kuin yksinkertaisempiinkin toimeksiantoihin koko maassa, ja valitsemalla meidät kumppaniksesi pääset nopeasti alkuun.

Meiltä löytyy useita eri mallisia ja mittaisia maaruuveja, jotka valitaan käyttötarkoituksen, maaperän olosuhteiden ja kuormitusvaatimusten mukaan luomaan vakaa pohja projektillesi. Lisäksi saatavilla on laaja valikoima sovitekappaleita erikoisasennusta vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi lipputangoille ja työmaa-aidoille. Kaikki kiinnikkeet on mitoitettu ruotsalaisten rakennusstandardien mukaan.

Kuumasinkitystä teräksestä valmistetut maaruuvimme on kehitetty ja mukautettu erityisesti pohjoismaiseen ilmastoomme sopiviksi. Ne ovat CE-merkittyjä EN 1090-1:2009 -standardin mukaisesti, ja tuotantolaitoksemme ovat ISO-sertifioituja. Kaikki ruuvit ovat huolellisesti testattuja, ja niiden ominaisuudet on kehitetty veto-, paine- ja vaakakuormituksen mukaan. Stop Digging on sertifioitu ISO 9001:2015 -standardin mukaisesti, mikä tarkoittaa myös valtuutettujen yhteistyökumppaniemme asennusten olevan ISO-sertifioituja.

designed

MONIPUOLISIA KÄYTTÖKOHTEITA

MAARUUVI JOKA
TARKOITUKSEEN

Maaruuvi sopii yhtä hyvin niin yksityiseen kuin julkiseenkin ympäristöön. Pystymme hoitamaan kaikenlaiset projektit taloyhtiön pihan pysäköintikylteistä ja penkeistä aina tiettyihin rakennuksiin ja suurten uudiskohteiden kokonaisiin ulkoympäristön perustusurakointeihin asti.

Stop Diggingin ruuvit sopivat erinomaisesti myös tilapäisiin asennuksiin, koska ne voidaan helposti purkaa ja käyttää uudelleen maaperää vahingoittamatta, esimerkiksi urheilutapahtumissa ja festivaaleilla tai kontteja ja esteitä varten rakennustyömaata perustettaessa.

Ruuvivalikoimaamme kuuluu sovitusruuveja, putkiruuveja, tolpparuuveja ja palkkiruuveja useissa, kaikkiin eri tarpeisiin ja maaolosuhteisiin sopivissa pituuksissa. Asiakkaamme käyttävät maaruuveja muun muassa rakennuskonteissa, varastoissa, polkupyörävajoissa, kierrätysasemissa, meluesteissä ja liikennemerkeissä.

RUUVIMME

NÄIN TEEMME PERUSTUKSET RAKENNUSPROJEKTILLESI

1

MERKITSE MAARUUVIT PIIRUSTUKSIIN

Maaruuviemme avulla voit optimoida rakennustyöt sujumaan mahdollisimman nopeasti. Ne toimivat kaikentyyppisillä alustoilla ja niitä on saatavana eri muunnelmina. Ota yhteyttä Stop Diggingiin saadaksesi räätälöidyn tarjouksen ja tilataksesi valtuutetun asentajamme.

2

RUUVIEN ASENTAMINEN

Asentajamme ruuvaavat maaruuvit nopeasti maahan erikoiskehitetyillä koneillamme, joiden vääntömomentti on suuri. Teknologiamme sopii kaikentyyppisille maaperille – tiivis savi ei ole ongelma, ja pienemmät kivet liikkuvat pois tieltä tai halkeavat. Jos kohtaamme suuria kiviä tai kalliota, voimme joko säätää ruuvin paikkaa, laittaa nastan kiveen tai asentaa ruuvit sen molemmille puolille.

3

NOPEITA TULOKSIA ALUSTASTA JA VUODENAJASTA RIIPPUMATTA

Maaruuvit voidaan asentaa nopeasti, vaikka maa olisi roudassa. Rakentaminen voi alkaa välittömästi asennuksen jälkeen, koska betonia ja sen kovettumisen odottelua ei tarvita. Tämä tarkoittaa, että asiakkaan toiveet voidaan toteuttaa nopeasti ja yrityksesi ehtii ottamaan useampia toimeksiantoja.

4

expectedLife

JÄRKEVÄ JA 
KESTÄVÄ VALINTA

Maaruuvien avulla säästät aikaa ja työtä, mutta voit myös tarjota asiakkaillesi ympäristövaikutuksia pienentävän vaihtoehdon. Maaruuvin valmistuksessa syntyy keskimäärin 60 prosenttia vähemmän hiilidioksidia kuin betonielementin valmistusprosessissa. Maaruuvi on kestävä ja turvallinen valinta, jonka käyttöikä on vähintään 100 vuotta*.

*Stop Digging ilmoittaa maaruuveilleen arvioidun vähimmäiskäyttöiän. Käyttöiän arvio kertoo, kuinka monta vuotta asennetun ruuvin odotetaan täyttävän teknisen tarkoituksensa normaaliolosuhteissa – ja se perustuu monivuotiseen kokemukseen ja tutkimukseen.

”Minulla on vain positiivista sanottavaa”

SKANSKA VALDE

MAARUUVIT

STOP DIGGING

KUN SKANSKA RYHTYI RAKENTAMAAN UUTTA ASUINALUETTA HELSINGBORGIIN, HE PÄÄTTIVÄT PALKATA MEIDÄT ASENTAMAAN GUSTAVSLUNDIN MELUESTEIDEN MAARUUVIT.

– Tulemme tekemään niitä varmasti lisääkin. Maaruuvit ovat erittäin hyvä ratkaisu. Kynnys niiden asentamiseen on matala ja kokonaiskustannukset hyvät, ostopäällikkö Patrik Samevall sanoo.

Aiemmin Skanska ei uskonut maaruuvien soveltuvan heidän projekteihinsa, mutta nyt yritys on muuttanut mielensä.

YMPÄRISTÖ & KESTÄVYYS

VÄHENNÄMME YMPÄRISTÖVAIKUTUKSIA KÄTEVÄLLÄ MAARUUVILLA

Nykyään betonin tuotanto muodostaa suuren osan rakennusteollisuuden ilmastovaikutuksista. Kun valitset sen sijaan maaruuvin, teet planeetalle palveluksen – maaruuviemme valmistuksen hiilidioksidipäästöt ovat keskimäärin 60 prosenttia pienemmät kuin betonisokkelin tuottamisessa syntyvät.

Laatu on myös kestävää. Yrityksemme ja asennusprosessimme on sertifioitu ISO 9001 -standardin mukaisesti. Maaruuvimme ovat erikoiskehitettyjä ja mukautettu pohjoismaiseen ilmastoomme paksuutensa ja pinnoitteensa osalta. Ne on kuumasinkitty ISO 1461 -standardin mukaisesti sekä valmistettu ja CE-merkitty EN 1090-1:2009 -standardin mukaisesti, ja myös tuotantolaitoksemme on sertifioitu ISO 9001 -standardin mukaisesti. Kaikki ruuvipaalumme ovat huolellisesti testattuja, ja niiden ominaisuudet on kehitetty veto-, paine- ja vaakakuormituksen mukaan. Ruuviemme odotettavissa oleva käyttöikä on vähintään 100 vuotta*.
Maaruuvimme kuuluvat BASTA-rekisteriin ja ruotsalainen Byggvarubedömningen (rakennustuotearviointeja tekevä organisaatio) on antanut niille arvosanan “Suositeltu”.

*Stop Digging ilmoittaa maaruuveilleen arvioidun vähimmäiskäyttöiän. Käyttöiän arvio kertoo, kuinka monta vuotta asennetun ruuvin odotetaan täyttävän teknisen tarkoituksensa normaaliolosuhteissa – ja se perustuu monivuotiseen kokemukseen ja tutkimukseen.

SRUUVIN EDUT

STOP DIGGING RAKENTAA PERUSTUKSET NOPEASTI JA KUSTANNUSTEHOKKAASTI

Kun valitset maaruuvin, vältyt raskaalta ja aikaa vievältä kaivuu- ja valutyöltä ja voit unohtaa kovettumisajat lopullisesti. Koko asennusprosessi vie vain muutaman minuutin ruuvia kohden ja voit aloittaa niiden käytön välittömästi. Säästät aikaa ja rahaa ja asiakkaasi ovat tyytyväisiä nopeaan toimitukseen.

Maadoitusruuvimme voidaan asentaa useimmille pinnoille ympäri vuoden. Perustustöitä ei siis ole syytä lykätä, sillä ruuvaaminen onnistuu meiltä myös routaiseen maahan. Valtuutetuilla asentajillamme on kokemusta ankkuroinnista kaikkeen materiaaliin aina kivisestä maaperästä hiekkamaahan.

Maaruuvit ovat kaikin puolin ympäristöystävällisiä – ilmastoälykkyyden lisäksi niiden asennus on hellävaraista ympäröiville pinnoille, mikä vähentää ennallistamisen ja maamassojen poistamisen tarvetta. Ruuvi on erinomainen perusta väliaikaisille rakennuksille ja asennuksille, koska se jättää poistettaessa vain vähäisen jäljen. Voimme asentaa maadoitusruuveja myös ahtaisiin tiloihin tai paikkoihin, joissa kaivaminen ei ole mahdollista tai sopivaa.

PYYDÄ TARJOUS
Läs mer om våra skruvar

Lue lisää ruuveistamme

STOP DIGGING

ALAN EDELLÄKÄVIJÄ

Stop Digging on ruotsalainen yritys, jonka perustivat Kim Olsson ja Håkan Liljekvist vuonna 2012. Visiomme mukavammasta ja fiksummasta rakentamistavasta on kasvattanut meidät lyhyessä ajassa maaruuveilla toteutettavien maaperustuksien markkinajohtajaksi. Stop Diggingin pääkonttori sijaitsee Helsingborgissa, mutta toiminta-alueemme ulottuu kaikkialle Pohjoismaihin ja useille mantereille.

TIETOA STOP DIGGINGISTÄRYHDY KUMPPANIKSEMME
UKK – USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Maaruuvit – mitä, missä,
milloin? Täältä löydät vastaukset.

Jokaisen rakennusprojektin olosuhteet ovat ainutlaatuiset, mutta maaruuvimme ovat monipuolisia ja mahdollistavat isojen ja pienten projektien vakaan ankkuroinnin. Mikäli et löydä täältä vastausta kysymykseesi, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.

01 Miksi maaruuvit?

Stop Diggingin maaruuvit tarjoavat vakaan maa-ankkuroinnin, joka säästää aikaa ja rahaa. Maaruuvi tai ruuvipaalu tekee rakennusprojektistasi helpomman: sinun ei tarvitse kantaa raskaita elementtejä tai sekoittaa betonia, käyttää työtunteja ja vaivaa kaivamiseen ja sen jälkeen vielä kunnostaa ympäröivää maastoa. Jos valat perustukset, sinun on myös odotettava niiden kovettumista. Maaruuvit voidaan asentaa ympäri vuoden, jopa routaiseen maahan, ja ne toimivat useimmissa maaperissä. Asennus käy nopeasti ja voit alkaa käyttää ruuveista koostuvia perustuksia heti.

Stop Diggingin maaruuveja ei pidä sekoittaa rakennusliikkeistä ostettaviin maa-ankkureihin ja tolppaperustuksiin. Stop Diggingin innovatiiviset maaruuvit toimitetaan aina valtuutettujen asentajiemme toteuttamina täysin asennettuina.

02 Stop Diggingin asiakkaat

Teemme töitä niin yksityishenkilöille kuin yrityksille ja kaikki asentajamme ovat valtuutettuja. Olemme toimittaneet perustuksia mm. NCC:lle, Skanskalle, Peabille, Riksbyggenille ja useille kunnille ympäri Ruotsia.

03 Milloin valita maaruuvi?

Maaruuveja voidaan käyttää sekä yksityisten että julkisten ympäristöjen maaperustuksissa. Maaruuviperustus soveltuu terasseihin, puistonpenkkeihin, roskakoreihin, kyltteihin, aitoihin, meluesteisiin, roskakatoksiin, kierrätyspisteisiin, polkupyörävarastoihin ja moneen muuhun. Meillä on fiksuja ratkaisuja ja paljon mahdollisuuksia erilaisia projekteja varten – jos sinulla on toimeksianto, meillä on siihen maaruuvi!

04 Miten syvälle maaruuvit ankkuroidaan?

Maaruuvien ankkurointisyvyys riippuu niiden kuormituksesta ja vallitsevista maaolosuhteista. Meiltä löytyy 580 mm – 2 500 mm pituisia ruuveja, jotta voimme luoda vakaat maaperustukset useimmille alustoille ja rakennusprojekteille. Autamme sinua valitsemaan oikean ruuvin jokaiseen projektiin ja paikkaan.

05 Minkä pituiset maaruuvit?

Tarvitsemasi maaruuvin pituus vaihtelee maaolosuhteiden, kuormituksen ja tietysti projektityypin mukaan. Meillä on neljä eri perusmallia – sovitusruuvi, putkiruuvi, tolpparuuvi ja palkkiruuvi – useissa pituuksissa ja mitoissa sopimaan kaikkiin tarpeisiin ja olosuhteisiin. Lisäksi meiltä löytyy laaja valikoima sovitekappaleita erityyppisiä erikoisasennuksia vaativiin kohteisiin, kuten lipputankoihin. Kaikki maaruuvimme on valmistettu pohjoismaiseen ilmastoomme sopiviksi, ruotsalaisten rakennusstandardien mitoituksilla varustettuina.

06 Maaruuvit ja kivinen maa?

Poraamme aina koereiän ennen ruuvipaalun asentamista. Pienemmät kivet työntyvät pois tieltä esiporauksen aikana, keskikokoiset kivet taas halkeavat. Meillä on erilaisia ratkaisuja vastaantulevista tilanteista riippuen. Valtuutetuilla asentajillamme on myös vankka koulutus ja pitkä kokemus haasteiden ratkaisemisesta.

Jos aiot rakentaa kalliolle, asentajamme voivat todennäköisesti porata kallioon reikiä ja ankkuroida ruuvit nastoilla tai teräksisillä pilarikengillä. Jos rakennuksesi, esimerkiksi puuterassi, on osittain kallion päällä, etsimme ratkaisun tapauskohtaisesti paikan päällä. Hiljattain kaivetussa maaperässä meidän on otettava erityisesti huomioon maan mahdollinen vajoaminen, jotta saamme asennettua maaruuvit hyvin ja vakaasti, esimerkiksi valitsemalla pidemmät ruuvit.

Maaruuvimme toimivat erinomaisesti myös jyrkillä rinteillä, joihin haluat ankkuroida esimerkiksi portaat, rakentaa terassin tai asentaa leikkitelineitä. Stop Diggingin ruuvimalleja on saatavana eri pituuksissa ja nämä yhdessä eri ratkaisujemme kanssa, mukaan lukien levyt ja L-kannatin, takaavat monenlaisten erikoisasennusten onnistumisen.

07 Maaruuvit ja routa?

Voimme asentaa maaruuveja ympäri vuoden. Maaruuvimme on kehitetty erityisesti selviämään ankarissa olosuhteissa ja pohjoismaisessa ilmastossamme. Haluatko kuulla lisää? Autamme sinua mielellämme antamalla lisätietoja ja esimerkkikohteita

08 Maaruuvit ja kestävyys?

Erikoiskehitetyt maaruuvimme on valmistettu ISO 630 FE 360 -teräksestä ja mukautettu pohjoismaiseen ilmastoomme paksuutensa ja pinnoitteensa osalta. Kaikki maaruuvimme ovat ISO 1461 -standardin mukaisesti kuumasinkittyjä. Kaikki tuotteet ovat CE-merkittyjä ja valmistettu EN 1090-1:2009 -standardin mukaisesti. Tuotantolaitokset ovat myös ISO 9001 -sertifioituja. Maaruuviemme laskettu käyttöikä on vähintään 100 vuotta*.

*Stop Digging ilmoittaa maaruuveilleen arvioidun vähimmäiskäyttöiän. Käyttöiän arvio kertoo, kuinka monta vuotta asennetun ruuvin odotetaan täyttävän teknisen tarkoituksensa normaaliolosuhteissa – ja se perustuu monivuotiseen kokemukseen ja tutkimukseen.

09 Maaruuvien vajoaminen?

Maaperän vajoamat voivat vaikuttaa maaruuveihin samalla tavalla kuin betonielementteihin, muttarouta ei yleensä vaikuta teräksisiin maaruuveihimme. Hiljattain kaivetussa maaperässä meidän on otettava erityisesti huomioon maan mahdollinen vajoaminen, jotta saamme asennettua maaruuvit hyvin ja vakaasti, esimerkiksi valitsemalla pidemmät ruuvit.

10 MAARUUVIEN KUORMITUS

Kaikki ruuvit ovat huolellisesti testattuja, ja niiden ominaisuudet on kehitetty veto-, paine- ja vaakakuormituksen mukaan. Lue lisää ruuveistamme täällä. Nämä arvot on selvitetty useissa eri maaperätyypeissä tehdyillä testeillä ja ne voivat vaihdella eri maaperäolosuhteiden mukaan. Voimme suorittaa vetokokeen paikan päällä arvojen varmistamiseksi.

11 MAARUUVIEN SERTIFIOINTI

Teräksiset maaruuvimme ovat erikoiskehitettyjä ja mukautettu pohjoismaiseen ilmastoomme paksuutensa ja pinnoitteensa osalta. Kaikki maaruuvimme ovat ISO 1461 -standardin mukaisesti kuumasinkittyjä. Kaikki tuotteet ovat CE-merkittyjä ja tuotantolaitokset on sertifioitu IS0 9001 -standardin mukaisesti.

12 Maaruuvien hinta?

Tarjoamme kiinteän hinnan tarjouspyynnön mukaan. Hintamme vaihtelevat kuitenkin riippuen siitä, minkä ruuvipaalun tarvitset ja mikä sijaintisi on – kaikilla projekteilla on ainutlaatuiset edellytykset. Ota meihin yhteyttä saadaksesi ilmaisen tarjouksen.

PALVELUMME

LUOTA PROJEKTISI MAARUUVIEN VARAAN

Stop Diggingin kokeneet asentajat toimittavat rakennusvalmiita maaperustuksia koko maassa. Ota meihin yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää, tarvitset apua suunnittelussa, tai haluat saada kustannusehdotuksen tai varata asennuksen.

PYYDÄ TARJOUSOTA YHTEYTTÄ