Grunda smart och hållbart

Vi levererar och monterar markskruv till era byggprojekt
Kontakta oss

Våra professionella montörer har specialutrustning, utbildning, ID06 och entreprenadförsäkring, samt är auktoriserade i enlighet med Stop Diggings ISO 9001- certifiering. Det är en viktig del av vårt koncept att inte bara leverera skruven utan även att montera den på ett professionellt sätt.

BRYTER NY MARK

Stop Digging ERSÄTTER
BETONGPLINTEN

Stop Digging är ett svenskt företag som har utvecklat markskruven, ett innovativt koncept för markförankring som utgör ett fullgott alternativ till betongplinten och betongplattan. Vi monterar markskruven i marken, för såväl större byggprojekt som enklare uppdrag i hela landet, och med oss som partner går det snabbt komma igång.

Vi har markskruvar i flera olika modeller och dimensioner som väljs efter ändamål, markförhållande och lastkrav för att skapa en stabil grund till projektet. Dessutom finns det ett stort utbud av applikationer för specialmontage, exempelvis till flaggstänger och byggstängsel. Alla infästningar har mått enligt svensk byggstandard.

Våra markskruvar av varmförzinkat stål är specialutvecklade och anpassade för vårt nordiska klimat. De är CE-märkta enligt EN 1090-1:2009 och våra produktionsanläggningar är ISO-certifierade. Alla skruvar är noggrant testade, specifikationer finns framtagna gällande drag, tryck och horisontell belastning. Stop Digging AB är certifierade enligt ISO 9001:2015 vilket även innebär att installationen av våra auktoriserade partners är ISO-certifierad.

designed

MÅNGSIDIG FUNKTION

En markskruv för
varje uppdrag

Markskruv passar lika bra i privata som offentliga miljöer. Vi kan hantera alla typer av projekt, från parkeringsskyltar och bänkar på bostadsrättsföreningens innergård, till viss del hus och hela grundentreprenader för utemiljön i större nyproduktioner.

Stop Diggings skruvar passar utmärkt även för tillfälliga montage eftersom de enkelt går att demontera och återanvända utan att skada marken, exempelvis vid sportevenemang och festivaler eller till bodar och stängsel när en byggarbetsplats etableras.

Vårt skruvsortiment innehåller adapterskruv, rörskruv, stolpskruv och balkskruv i flera längder för att möta alla behov och markförutsättningar. Våra kunder använder markskruvar till bland annat byggbodar, förråd, cykelskjul, återvinningsstationer, bullerplank och trafikskyltar.

Våra skruvar

Så här lägger vi grunden till era byggen

1

Rita in markskruven på ritningen

Genom att använda våra markskruvar kan du optimera byggarbetet så att det går så snabbt som möjligt. De funkar på alla typer av underlag och finns i olika varianter. Kontakta Stop Digging för en skräddarsydd offert och boka in en av våra auktoriserade montörer.

2

Montering av skruvarna

Våra montörer skruvar snabbt ner markskruvarna med hjälp av våra specialutvecklade maskiner som har högt vridmoment. Vår teknik klarar alla jordtyper, kompakt lera är inget problem och mindre stenar flyttar på sig eller spräcks. Stöter vi på stora stenar eller berg kan vi antingen flytta på skruvens placering, sätta dubb i stenen eller placera en skruv på varsin sida om den.

3

Snabbt resultat, oavsett underlag och årstid

Markskruvarna går snabbt att montera, till och med när det är tjäle i marken. Direkt efter monteringen kan bygget ta fart, det finns ingen betong som måste härdas. Det innebär att kundens önskningar kan uppfyllas snabbt och att ditt företag hinner ta sig an fler jobb.

4

expectedLife

Ett smart och hållbart val

Markskruv gör att du sparar tid och arbetskraft, men också att du kan erbjuda ett alternativ som minskar miljöpåverkan åt dina kunder. I snitt släpper produktionen av en markskruv ut 60 procent mindre koldioxid än produktionen av en betongplint. Markskruv är ett hållbart och tryggt val, förväntad livslängd är minst 100 år*.

*Stop Digging anger en uppskattad minsta livslängd för sina markskruvar. Värdet speglar det antal år en installerad skruv förväntas uppfylla sitt tekniska syfte under normala förutsättningar – och är baserat på flerårig erfarenhet och forskning.

”Jag har bara positiva saker att säga”

SKANSKA VALDE

MARKSKRUVAR FRÅN

Stop Digging

När Skanska skulle bygga ett nytt bostadsområde i Helsingborg valde man att anlita oss för att montera markskruvarna till ett bullerplank på Gustavslund.

– Vi kommer säkert att göra det igen. Markskruvar är en mycket bra lösning. Startsträckan för att montera dem är kort och totalkostnaden bra, säger inköpschefen Patrik Samevall.

Tidigare trodde inte Skanska att markskruvar skulle vara applicerbara på deras projekt, men nu har bolaget bytt uppfattning.

MILJÖ & HÅLLBARHET

Med en schysst markskruv minskar vi miljöpåverkan

I dag står betongtillverkningen för en stor andel av byggindustrins klimatpåverkan. När du istället väljer en markskruv gör du planeten en tjänst – produktionen av våra markskruv släpper ut i snitt 60 procent mindre koldioxid än produktionen av betongplint.

Kvalitet är också hållbart. Vårt företag och installationsprocess är certifierad enligt ISO 9001. Våra markskruvar är specialutvecklade och anpassade för vårt nordiska klimat gällande godstjocklek och ytbeläggning. De är varmförzinkade enligt ISO 1461, tillverkade och CE-märkta enligt EN 1090-1:2009, och våra produktionsanläggningar är certifierade enligt ISO 9001. Alla våra jordskruvar är noggrant testade, specifikationer finns framtagna gällande drag, tryck och horisontell belastning. Skruvarna har en förväntad livslängd på minst 100 år*.

Våra markskruvar finns i BASTA-registret och har fått bedömningen ”Rekommenderas” av Byggvarubedömningen.

*Stop Digging anger en uppskattad minsta livslängd för sina markskruvar. Värdet speglar det antal år en installerad skruv förväntas uppfylla sitt tekniska syfte under normala förutsättningar – och är baserat på flerårig erfarenhet och forskning.

SKRUVENS FÖRDELAR

Stop Digging gör grundjobbet snabbt och Kostnadseffektivt

När du väljer markskruv slipper du det tunga och tidskrävande jobbet att gräva och gjuta och du kan glömma härdningstider för gott. Hela monteringsprocessen tar bara några minuter per skruv och du kan direkt börja använda dem. Du sparar tid och pengar och dina kunder gläds åt din snabba leverans.

Våra markskruvar kan monteras i de allra flesta underlag, året runt. Så det finns ingen anledning att skjuta upp något grundarbete, vi skruvar även i tjäle. Våra auktoriserade montörer har erfarenhet av att förankra i allt från stenig mark till sandjord.

Markskruvarna är miljövänliga på alla sätt – förutom att den är klimatsmart är monteringen skonsam mot ytorna runt omkring, vilket minskar behovet av återställning och bortforsling av massor. Skruven är ett utmärkt fundament för tillfälliga byggnader och installationer eftersom den lämnar minimala spår när den tas bort. Vi kan även montera markskruvar i trånga utrymmen eller på platser där grävning inte är möjlig eller lämplig.

Begär offert
Läs mer om våra skruvar

Läs mer om våra skruvar

Stop Digging

En uppstickare i branschen

Stop Digging är ett svenskt bolag, grundat 2012 av Kim Olsson och Håkan Liljekvist. Med en vision om ett bekvämare och smartare sätt att bygga på har vi på kort tid vuxit till att bli marknadsledande på markfundament av markskruv. Stop Diggings huvudkontor ligger i Helsingborg men vårt arbetsområde sträcker sig över hela Norden och flera kontinenter.

Om Stop DiggingBli partner
FAQ – VANLIGA FRÅGOR

Markskruv hur, var,
när? Här får du svar.

Varje byggprojekt har unika förutsättningar men våra markskruvar är mångsidiga och gör det möjligt att stabilt förankra stort som smått. Hittar du inte svaret på din fråga här, tveka inte att kontakta oss.

01 Markskruv varför?

Markskruv från Stop Digging ger en stabil markförankring som sparar tid och pengar. Markskruv eller jordskruv gör ditt byggprojekt enklare: du slipper frakta tunga plintar eller blanda betong, lägga många arbetstimmar och kraft på att gräva och sedan återställa den omgivande marken. Gjuter du måste du dessutom invänta härdningen. Markskruvarna kan monteras året runt, även i tjäle, och fungerar i de allra flesta jordmåner. Monteringen går snabbt och du kan använda det skruvade fundamentet direkt.

Stop Diggings markskruvar ska inte förväxlas med de jordankare och stolpfundament som kan köpas i byggvaruhandeln. Stop Diggings innovativa markskruvar levereras alltid komplett installerade av våra auktoriserade montörer.

02 Stop Digging kunder

Vi utför jobb till både privatpersoner och företag och alla våra montörer är auktoriserade.Vi har bland annat levererat grunder till NCC, Skanska, Peab, Riksbyggen och flera kommuner runt om i Sverige.

03 Markskruv när?

Markskruv kan användas som markfundament i både privat och offentlig miljö. Ett fundament av jordskruv passar till uteplatser, parkbänkar, papperskorgar, skyltar, stängsel, bullerplank, avskärmningar för sopkärl, miljöhus, cykelförråd och mycket mer. Vi har smarta lösningar och mängder av möjligheter för specifika projekt, har du ett uppdrag har vi markskruven!

04 Markskruv hur djupt?

Hur djupt markskruvarna behöver förankras beror på belastningen och rådande markförhållanden. Vi har skruvar i längder från 580 mm till 2500 mm för att kunna skapa stabila markfundament i de flesta underlag och byggprojekt. Vi hjälper dig att välja rätt skruv till varje projekt och plats.

05 Hur lång markskruv?

Hur lång markskruv du behöver varierar beror på markförhållande, belastning och förstås vad det är för typ av projekt. Vi har fyra olika grundmodeller – adapterskruv, rörskruv, stolpskruv, balkskruv – i flera längder och dimensioner för att möta alla behov och förutsättningar. Dessutom finns ett välutvecklat sortiment av applikationer för olika typer av specialmontage, för till exempel flaggstänger. Alla våra jordskruvar är gjorda för vårt nordiska klimat med mått anpassade för svensk byggstandard.

06 Markskruv stenig mark?

Vi förborrar alltid ett pilothål innan vi monterar jordskruven. Mindre stenar trycks undan av förborrningen, medelstora stenar spräcks. Vi har olika lösningar beroende på situationen som uppstår, våra auktoriserade montörer har gedigen utbildning och lång erfarenhet av att lösa problem.

Finns det berg där du ska bygga finns det goda chanser att våra montörer kan borra hål i berget och förankra med en dubb eller stolpsko i stål. Om ditt bygge, exempelvis ett trädäck, delvis ligger över berg kan vi hjälpa dig att sätta dubb i berget – och markskruv där det inte är berg. I nyschaktad mark behöver vi ta extra hänsyn till eventuella marksättningar för att kunna utföra ett bra och stabilt montage av markskruv, exempelvis genom att välja en längre skruv.

Våra markskruvar fungerar utmärkt även i branta lutningar där du vill förankra till exempel en trappa, bygga en terrass eller montera lekredskap. Stop Diggings skruvmodeller finns i olika längder och tillsammans med våra applikationer, bland annat plattor och L-stöd, kan vi utföra många slags specialmontage.

07 Markskruv tjäle?

Vi kan montera markskruv året runt. Våra jordskruvar är specialutvecklade för att klara tuffa förhållanden och vårt nordiska klimat. Vill du veta mer? Vi hjälper dig gärna med mer information och referensobjekt.

08 Markskruv hållfasthet?

Våra markskruvar av stål ISO 630 FE 360 är specialutvecklade och anpassade för vårt nordiska klimat gällande godstjocklek och ytbeläggning. Alla våra jordskruvar är varmförzinkade enligt ISO 1461. Samtliga produkter är CE-märkta och tillverkas enligt EN 1090-1:2009. Produktionsanläggningarna är också certifierade enligt ISO 9001. Våra markskruvar har en beräknad livslängd på 100 år*.

*Stop Digging anger en uppskattad minsta livslängd för sina markskruvar. Värdet speglar det antal år en installerad skruv förväntas uppfylla sitt tekniska syfte under normala förutsättningar – och är baserat på flerårig erfarenhet och forskning.

09 Markskruv sättningar?

På samma sätt som betongplinten kan markskruven påverkas av sättningar i marken, men våra markskruvar av stål påverkas generellt inte av tjäle. I nyschaktad mark behöver vi ta extra hänsyn till detta för att kunna utföra ett bra och stabilt montage av markskruv, exempelvis genom att välja en längre skruv.

10 MARKSKRUV BELASTNINGAR

Alla våra jordskruvar är noggrant testade och specifikationer finns framtagna gällande drag, tryck och horisontell belastning, läs mer om våra skruvar här. Dessa värden är framtagna genom ett antal tester i olika marktyper och kan ändras av olika markförhållanden. För att säkerställa lokala värden kan vi utföra ett dragtest.

11 MARKSKRUV CERTIFIERINGAR

Våra jordskruvar av stål är specialutvecklade och anpassade för vårt nordiska klimat gällande godstjocklek och ytbeläggning. Alla våra jordskruvar är varmgalvaniserade enligt ISO 1461. Samtliga produkter är CE-märkta och produktionsanläggningarna är certifierade enligt IS0 9001.

12 Markskruv pris?

Vi erbjuder ett fast pris enligt offert. Våra priser varierar dock beroende på vilken jordskruv du behöver använda och var i landet du befinner dig – alla projekt har unika förutsättningar. Kontakta oss för kostnadsfri offert.

VÅR SERVICE

Räkna med markskruv till ditt projekt

Stop Diggings erfarna montörer levererar byggklara markfundament i hela landet. Kontakta oss om du har frågor, vill ha hjälp i projekteringen, få ett kostnadsförslag eller boka en montering.

Begär offertKONTAKTA OSS