VÅRA MARKSKRUVAR

Stop Diggings skruvar ersätter betongplint
– stabil byggrund och förankring av högsta kvalitet
Kontakta oss

Vad är markskruv?

Betongplint eller skruv? Frågan är onödig: det finns en markskruv för varje projekt. Balkskruv, stolpskruv, adapterskruv och rörskruv – vi har fyra grundmodeller av skruv med olika fästen, längder och dimensioner beroende på vad som ska förankras, vilka belastningskrav som finns samt markförhållandet där skruvarna ska monteras. Dessutom har vi en rad applikationer för specialmontage. Där du behöver en plint kan vi montera en skruv!

VÅRA SKRUVAR OCH APPLIKATIONER

Vi har markskruvar för alla ändamål

products

SGC ADAPTERSKRUV

Vår universalskruv SGC har en rund platta med flera hål för applikationer och plattans storlek medger stor justeringsmån i två led. Skruvens kraftiga dimensioner i kombination med en extra tjock zinkbeläggning gör den stark och tålig och därmed lämplig för tunga jobb.

Används bland annat till:
Moduler
Solceller
Plank
Läs merDatablad
products

SGP ADAPTERSKRUV

Vår adapterskruv SGP har ett centralt hål i dess huvud med kraftig gängning, vilket gör att den passar många olika applikationer. Designen medger god justermån och passar därför perfekt för projekt som kräver flexibilitet men som har mindre lastkrav.

Används bland annat till:
Moduler
Solceller
Plank
Läs merDatablad
products

SGU Balkskruv

Våra balkskruvar är det rätta valet när du vill montera en grund av liggande reglar, exempelvis ett bjälklag till en friggebod eller bärlinor till ett trädäck. Skruvarna finns i fem längder vilket gör det möjligt att – direkt med skruvarna – jämna ut nivåskillnader i marken med bibehållen stabilitet.

Används bland annat till:
Trädäck
Friggebod
Läs merDatablad
products

SGN RÖRSKRUV

Rörskruven är vad den heter – en rörformad markskruv avsedd för att hålla fast ett avlångt eller cylinderformat föremål inuti skruven. Den finns i flera dimensioner för olika behov och när rörskruven är monterad är det bara att föra ner det som ska förankras och fixera det med fyra bultar, snabbt och enkelt.

Används bland annat till:
Skyltning
Parkmiljö
Avspärrning
Läs merDatablad
products

SG EX ADAPTERSKRUV

SGC EX består av 3 delar. En skruv, en mellandel och en topp. Med denna modulära markskruv kan man fortsätta att bygga tills man uppnått det djup eller den kapacitet som efterfrågas.

Används bland annat till:
Moduler
Plank
Läs merDatablad
products

SGS STOLPSKRUV

Nu kan du sluta gjuta stolpfundament för gott. Våra stolpskruvar gör jobbet snabbare och enklare – men precis lika stabilt som traditionella plintar. Skruven finns i två olika standardbredder för att passa ditt projekt.

Används bland annat till:
Carport
Staket
Läs merDatablad

Vi finns där du finns. Kontakta oss.

Läs mer om fördelar med markskruv

MARKSKRUVAR
FRÅN Stop Digging
VINNER VARJE MATCH

Läs mer om fördelar med markskruv

Stop Diggings markskruvar är specialutvecklade för att klara det nordiska klimatet och hålla högsta kvalitet i alla avseenden

Vi lämnar 25 års garanti
alla våra skruvar

Alla skruvar är
CE-märkta

Materialet i
skruvarna är stål,
ISO 630 Fe 360A

Skruvarnas yta är
galvaniserad enligt
DIN EN ISO 1461

Produktionsprocessen
är certifierad enligt
ISO 9001

FAQ – VANLIGA FRÅGOR

Markskruv hur, var,
när? Här får du svar.

Varje byggprojekt har unika förutsättningar men våra markskruvar är mångsidiga och gör det möjligt att stabilt förankra stort som smått. Hittar du inte svaret på din fråga här, tveka inte att kontakta oss.

01 Markskruv varför?

Markskruv från Stop Digging ger en stabil markförankring som sparar tid och pengar. Markskruv eller jordskruv gör ditt byggprojekt enklare: du slipper frakta tunga plintar eller blanda betong, lägga många arbetstimmar och kraft på att gräva och sedan återställa den omgivande marken. Gjuter du måste du dessutom invänta härdningen. Markskruvarna kan monteras året runt, även i tjäle, och fungerar i de allra flesta jordmåner. Monteringen går snabbt och du kan använda det skruvade fundamentet direkt.

Stop Diggings markskruvar ska inte förväxlas med de jordankare och stolpfundament som kan köpas i byggvaruhandeln. Stop Diggings innovativa markskruvar levereras alltid komplett installerade av våra auktoriserade montörer.

02 Stop Digging kunder

Vi utför jobb till både privatpersoner och företag och alla våra montörer är auktoriserade.Vi har bland annat levererat grunder till NCC, Skanska, Peab, Riksbyggen och flera kommuner runt om i Sverige.

03 Markskruv när?

Markskruv kan användas som markfundament i både privat och offentlig miljö. Ett fundament av jordskruv passar till uteplatser, parkbänkar, papperskorgar, skyltar, stängsel, bullerplank, avskärmningar för sopkärl, miljöhus, cykelförråd och mycket mer. Vi har smarta lösningar och mängder av möjligheter för specifika projekt, har du ett uppdrag har vi markskruven!

04 Markskruv hur djupt?

Hur djupt markskruvarna behöver förankras beror på belastningen och rådande markförhållanden. Vi har skruvar i längder från 580 mm till 2500 mm för att kunna skapa stabila markfundament i de flesta underlag och byggprojekt. Vi hjälper dig att välja rätt skruv till varje projekt och plats.

05 Hur lång markskruv?

Hur lång markskruv du behöver varierar beror på markförhållande, belastning och förstås vad det är för typ av projekt. Vi har fyra olika grundmodeller – adapterskruv, rörskruv, stolpskruv, balkskruv – i flera längder och dimensioner för att möta alla behov och förutsättningar. Dessutom finns ett välutvecklat sortiment av applikationer för olika typer av specialmontage, för till exempel flaggstänger. Alla våra jordskruvar är gjorda för vårt nordiska klimat med mått anpassade för svensk byggstandard.

06 Markskruv stenig mark?

Vi förborrar alltid ett pilothål innan vi monterar jordskruven. Mindre stenar trycks undan av förborrningen, medelstora stenar spräcks. Vi har olika lösningar beroende på situationen som uppstår, våra auktoriserade montörer har gedigen utbildning och lång erfarenhet av att lösa problem.

Finns det berg där du ska bygga finns det goda chanser att våra montörer kan borra hål i berget och förankra med en dubb eller stolpsko i stål. Om ditt bygge, exempelvis ett trädäck, delvis ligger över berg kan vi hjälpa dig att sätta dubb i berget – och markskruv där det inte är berg. I nyschaktad mark behöver vi ta extra hänsyn till eventuella marksättningar för att kunna utföra ett bra och stabilt montage av markskruv, exempelvis genom att välja en längre skruv.

Våra markskruvar fungerar utmärkt även i branta lutningar där du vill förankra till exempel en trappa, bygga en terrass eller montera lekredskap. Stop Diggings skruvmodeller finns i olika längder och tillsammans med våra applikationer, bland annat plattor och L-stöd, kan vi utföra många slags specialmontage.

07 Markskruv tjäle?

Vi kan montera markskruv året runt. Beroende på tjälens djup kan ett extra arbetsmoment tillkomma vilket kan medföra en extra kostnad. Våra jordskruvar är specialutvecklade för att klara tuffa förhållanden och vårt nordiska klimat. Vill du veta mer? Vi hjälper dig gärna med mer information och referensobjekt.

08 Markskruv hållfasthet?

Våra markskruvar av stål ISO 630 FE 360 är specialutvecklade och anpassade för vårt nordiska klimat gällande godstjocklek och ytbeläggning. Alla våra jordskruvar är varmförzinkade enligt ISO 1461. Samtliga produkter är CE-märkta och tillverkas enligt EN 1090-1:2009. Produktionsanläggningarna är också certifierade enligt ISO 9001. Våra markskruvar har en beräknad livslängd på 100 år*.

*Stop Digging anger en uppskattad minsta livslängd för sina markskruvar. Värdet speglar det antal år en installerad skruv förväntas uppfylla sitt tekniska syfte under normala förutsättningar – och är baserat på flerårig erfarenhet och forskning.

09 Markskruv sättningar?

På samma sätt som betongplinten kan markskruven påverkas av sättningar i marken, men våra markskruvar av stål påverkas generellt inte av tjäle. I nyschaktad mark behöver vi ta extra hänsyn till detta för att kunna utföra ett bra och stabilt montage av markskruv, exempelvis genom att välja en längre skruv.

10 MARKSKRUV BELASTNINGAR

Alla våra jordskruvar är noggrant testade och specifikationer finns framtagna gällande drag, tryck och horisontell belastning, läs mer om våra skruvar här. Dessa värden är framtagna genom ett antal tester i olika marktyper och kan ändras av olika markförhållanden. För att säkerställa lokala värden kan vi utföra ett dragtest.

11 MARKSKRUV CERTIFIERINGAR

Våra jordskruvar av stål är specialutvecklade och anpassade för vårt nordiska klimat gällande godstjocklek och ytbeläggning. Alla våra jordskruvar är varmgalvaniserade enligt ISO 1461. Samtliga produkter är CE-märkta och produktionsanläggningarna är certifierade enligt IS0 9001.

12 Markskruv pris?

Vi erbjuder ett fast pris enligt offert. Våra priser varierar dock beroende på vilken jordskruv du behöver använda och var i landet du befinner dig – alla projekt har unika förutsättningar. Kontakta oss för kostnadsfri offert.

SPECIALMONTAGE

Applikationer

Till våra markskruvar finns ett antal applikationer för olika typer av specialmontage. Med hjälp av våra smarta tillbehör kan våra skruvar användas till att förankra exempelvis byggstängsel, byggbodar, flaggstänger, bullerplank och solcellsanläggningar.

Vi kan även ta fram specialapplikationer till just ditt projekt efter behov och önskemål. Kontakta oss för mer information.

Byggstängselfäste

Kombineras med en rörskruv med 67 mm diameter. Dessa skruvar går snabbt och precist att installera. Kombinerad med detta specialfäste anpassat för standard byggstängsel får du en stabil och säker förankring.

Produktblad

Flaggstångsfäste

Ett specialfäste som kombineras med en eller tre markskruvar beroende på flaggstångens höjd.

Produktblad

Bullerplanksfäste

Exempel på olika infästningar, varje projekt är unikt och beställs utifrån dess förutsättningar.

Produktblad

Applikationer för fler ändamål

products
SGF
products
SGE
products
SGL
products
SGC Platta
products
Platta 150x150
products
Barackfäste
enkelställd
products
Barackfäste
dubbelställd
SKRUVENS FÖRDELAR

Specialmontage
med Markskruv

Till våra markskruvar finns ett antal applikationer för olika typer av specialmontage, bland annat ett balkfäste 70 mm, ett stolpfäste 70 mm, en platta 150×150 mm och L-stöd – samtliga passande vår adapterskruv. Med hjälp av våra smarta tillbehör kan våra skruvar exempelvis användas till att förankra flaggstänger, bullerplank, solcellsanläggningar och byggstaket.

Som du förstår finns det få begränsningar för våra markskruvars användningsområden – tveka inte att höra av dig med frågor eller ett utmanande uppdrag, vi tar fram en lösning och förankrar ditt projekt snabbt och mycket prisvärt!

expectedLife

INSTALLATION ÖVERALLT, ÅRET RUNT

Montera markskruv – så går det till

Innan skruvarna monteras förborras alla hål för att skruvarna lättare ska få fäste. Förborrningen ger oss också en uppfattning om vilka markförhållanden som råder så att vi kan välja rätt längd och placering av varje skruv. Vår teknik klarar alla jordtyper – kompakt lera är inget problem, mindre stenar flyttar på sig eller spräcks. Stöter vi på stora stenar eller berg kan vi antingen justera skruvens placering eller sätta dubb i stenen. I porös jord eller sand använder vi vår längsta skruv.

Monteringen går snabbt och lätt, det tar bara några minuter per skruv. Markskruvarna monteras med hjälp av vår specialutvecklade maskin som har extremt högt vridmoment. Den klarar till och med att montera skruv när det är tjäle i marken. Maskinen skadar inte gräs eller andra underlag – behövs ett markfundament i kullersten lyfter vi bara på en sten och borrar, i asfalt gör vi enkelt ett snyggt hål för skruven.

*Stop Digging anger en uppskattad minsta livslängd för sina markskruvar. Värdet speglar det antal år en installerad skruv förväntas uppfylla sitt tekniska syfte under normala förutsättningar – och är baserat på flerårig erfarenhet och forskning.

Vår maskinpark

Specialutvecklade maskiner

SGM03

SGM03 är vår minsta handhållna installationsmaskin. Med en lätt och kompakt design utvecklar SGM03 ett vridmoment på 1800 Nm och är utmärkt för installationer av små och medelstora markskruvar. Maskinen kan både enkelt och pålitligt hanteras av en ensam installatör.

SGM06

SGM06 är tillverkad i Tyskland och speciellt anpassad för Stop Digging. Maskinen drivs av en stark och balanserad motor på 1700 Watt och producerar cirka 4800 Nm i vridmoment. Detta gör vår SGM06 till en pålitlig och välkomponerad installationsmaskin för de flesta projekt.

SGM07

SGM07 är den starkaste maskinen i vår portfölj för handhållna maskiner. Med en extra kraftfull elmotor producerar SGM07 hela 5300 Nm i vridmoment och har en olastad hastighet på snabba 20 varv/min i högväxel. Med andra ord kan SGM07 hantera större installationer och i de flesta markförhållanden.

Maskiner för högvolymsprojekt

SGM69

SGM69 är den minsta maskinen i vårt högvolymsegment. En pålitlig plattform i kombination med en hydraulisk rotator som utvecklar 1200 Nm vridmoment och mycket hög rotationshastighet. SGM69 kan enkelt installera en liten eller medelstor markskruv på mindre än en minut.

SGM2000

SGM2000 är vår största och mest avancerade installationsmaskin. Med en hydrauliskt justerbar rigg, högt vridmoment och nedåtriktat tryck kommer SGM2000 att kunna installera markskruvar med mycket hög hastighet och effektivitet. Som tillval kan maskinen utrustas med utrustning för realtidsloggning av vridmoment, full GPS-positionering och en tryckluftsdriven DTH-borr för mycket hårda jordtyper.

authenticate

AUKTORISERING GER KVALITET

Välutbildade montörer

Monteringen utförs av Stop Diggings auktoriserade montörer som har genomgått vår omfattande montageutbildning för olika jordtyper och olika miljöer.

KONTAKTA OSS