Skip to main content

Maaruuvin asentaminen on helppoa ja nopeaa

Jos suunnittelet pihallesi esimerkiksi terassia, kannattaa muistaa, että betonielementeille ja betonille on myös mainio vaihtoehto. Ruotsalaisen Stopdiggingin maaruuvi ajaa pohjarakenteena saman asian kuin betonipohjaiset ratkaisut, mutta säästää sinua monilta vaivoilta. Esimerkiksi maalle ei tarvitse tehdä lainkaan kaivuutöitä, vaan ne voidaan iskeä maaperään ilman suurta vaivaa. Helposti ja nopeasti!

Enää sinun ei tarvitse myöskään miettiä vuodenaikaa, sillä maaruuvit voi asentaa myös suomalaisittain ongelmalliseen roudan aikaan tai mihin vuodenaikaan tahansa. Ne voidaan myös tarpeen tullen käyttää uudelleen ilman, eli tulet säästäneeksi mahdollisesti uusissa projekteissa myös rahaa.

Maaruuvit on myös helppo irrottaa, mikäli ne halutaan pois, eikä maaperään jää myöskään isoja jälkiä, joka voi muissa vaihtoehdoissa olla mahdollista. Maaruuvit sopivat maaperään kuin maaperään: voit asentaa kierretolpilla multaan, hiekkaiseen maahan, kiveen tai saveen, eli käytännössä mihin vain.

Maaruuvi voittaa maa-ankkurin

Kannattaa myös muistaa, että laadukkaat Stopdigging-maaruuvit eivät ole sama asia kuin rakennustarvikkeita myyvistä kaupoista löytyvät maa-ankkurit. Stopdiggingin maaruuvit asennetaan aina ammattitaitoisten asentajien toimesta ja takuuksi myönnämme 25 vuotta, koska olemme varmoja, että maaruuvit ovat paras mahdollinen ratkaisu rakennuksellesi.

Maaruuvit sopivat ratkaisuksi erityisesti pienempiin rakennusprojekteihin, kuten terassiin, aidoille, varastolle, autokatokselle ja pienelle loma-asunnolle. Kaikkiin rakennusprojekteihin, jotka vaativat vankan perustan maahan helposti ja nopeasti.

Näin maaruuvin asentaminen tapahtuu

Uusi rakennusprojekti alkaa luonnollisesti ideasta. Oletko kenties haaveillut terassista, jossa voisit grillailla kesäisin? Tarvitsisitko pienen autokatoksen pihallesi, mutta sen sijoittaminen pihaan on haastavaa? Ryhdy suunnittelemaan ja mieti millainen rakennus voisi ratkaista ongelmasi.

Kun olet luonut suunnitelma, voit hankkia kaikki tarvitsemasi materiaalit, esimerkiksi laudat ja tukevat puurakenteet, vaikkapa läheisestä rakennustarvikemyymälästä. Jätä tässä vaiheessa kuitenkin pohjan rakenteet kauppaan.

Stopdigging ratkaisee maaperään tehtävät asennukset suunnitelmiesi perusteella ja ruuvipaalu asennus tehdään asiakkaan tilauksesta paikan päällä ammattitaidolla. Meiltä löytyy maaruuvien asennukseen tarvittavat työkalut ja materiaalit, joten asiakkaan ei tarvitse hankkia niitä.

Tilaa asennustyö valtuutetulta Stopdigging-asentajalta

Kun suunnitelmasi on valmis, ota yhteyttä Stopdiggingin valtuutettuun asentajaan ja me hoidamme maaruuvit maahan niin, että ne kestävät varmasti aikaa ja sääolosuhteita myös Suomen haastavassa maaperässä. Voit löytää oman alueesi valtuutetut asentajat sivujemme Löydä asentaja -sivun kautta.

Kun olette löytäneet yhdessä sopivan ajankohdan asennukselle, on aika laittaa suunnitelma toteutukseen. Ruuvipaalun asennus tapahtuu seuraavasti.

  1. Asennusryhmä saapuu paikalle

Sovittuna ajankohtana asennusryhmämme saapuu paikalle. Kierrepaalu asennus tehdään asiakkaan antaman ehdotuksen perusteella.

  1. Asentajat tutkivat maaperän ja miettivät parhaan ratkaisun

Kun oikea ruuvipaalu asennusväli on saatu mitattua, tutkitaan vielä maaperä kertaalleen mahdollisten ongelmien välttämiseksi. Ruuvipaalu väli perusteella asennusryhmä esiporaa reiät maahan, joka antaa tietoa, mitä maaperässä on. Tulosten perusteella voidaan varmistua, että kierrepaalun asennus pystytään suorittamaan turvallisesti.

  1. Maaruuvien asennus tehdään suunnitelman mukaan

Kun esiporaus on tehty, voi ruuvipaalu asennus alkaa. Ruuvipaalu asennussarja on ammattilaisillamme mukana valmiina, joten asiakkaan ei tarvitse välittää niistä. Ruuvipaalut asennetaan oikeaan korkeuteen ja paikkaan piirustusten mukaan. Koko prosessi on valmis nopeasti ja sinun ei tarvitse nähdä lainkaan vaivaa!

  1. Voit aloittaa rakentamisen

Kun olemme asentaneet maaruuvit, voit jatkaa rakennusprojektiasi. Ruuvipaalu jako on tässä tilanteessa varmasti oikein, joten voit huoletta tehdä projektisi loppuun! Vankalle maaruuveilla luodulle pohjalle on helppo rakentaa standardimittaisilla kiinnikkeillä.

Huomioitavaa erilaisissa rakennustilanteissa

Maaruuvit sopivat erikoisempiinkin rakennustilanteisiin niiden monipuolisten ominaisuuksiensa vuoksi. Etuna on esimerkiksi se, että maaperällä ei ole merkitystä, vaan maaruuveja voi hyödyntää millaisessa maaperässä tahansa. Myöskään vuodenajalla ei ole väliä, vaan maaruuvi menee näppärästi routaiseenkin maaperään.

Seuraavaksi esittelemme erilaisia rakennusprojekteja, joissa maaruuveja voi hyödyntää.

Terassi

Ruuvipaalu asennus on hyvä vaihtoehto terassia suunnittelevalle. Melko usein terassi rakennetaan betoniharkkojen tai maahan iskettävien maa-ankkureiden varaan, mutta ruuvipaalut sopivat tähän tarkoitukseen erityisen hyvin. Terassin kehikko on helppo asentaa maaruuvien päälle.

Terassit ankkuroidaan maahan yleensä noin kahden metrin väleillä, jolloin puutavaran tulee olla mitoiltaan vähintään 45 x 170 mm.

Kuisti

Monissa omakotitaloissa kunnollinen lasitettu kuisti on mukava lisä. Olitpa suunnittelemassa kuistia itse tai ostamassa sen valmiina pakettina, on sen kasaaminen palkkien päälle yleensä hyvä vaihtoehto. Tässä tilanteessa kannattaa olla kuitenkin yhteydessä ammattilaisiimme ja kysyä heiltä, onko maaruuvi sopiva vaihtoehto suunnittelemaasi kuistiin.

Aita

Aita on monilla pihoilla suosittu lisä, ja erityisesti niitä käytetään kaupunkien omakotitaloalueilla. Aidoissa on erinomainen mahdollisuus epäonnistua, sillä etenkin elävä maaperä saattaa saada aidan pahasti vinoon jo vuodessa. Näin ollen aita on hyvä ankkuroida mahdollisimman hyvin maahan heti alussa.

Stopdiggingin maaruuvit ovat vaihtoehto myös aitaa suunnittelevalle. Aidoissa on mahdollisuus käyttää mielikuvitusta paljonkin aidan muodon ja rakennusmateriaalien suhteen, mutta aitaakin varten kannattaa tilata ruuvipaalu asennus. Aidassa ruuvipaalu väli voi olla hieman pidempikin, mutta suositeltava väli on noin 1,8 metriä.

Varasto

Joskus pihavarastolle ilmenee tarvetta vaikkapa ruohonleikkurin talvisäilytykseen ja tällöinkin maaruuvit voivat olla hyvä ratkaisu. Pihan maaperä on harvoin vaakasuora, joka vaatii sitä, että maanrakennustyötä joudutaan tekemään. Maaruuveilla vältät kuitenkin tämän operaation täysin.

Jotkut vajat eivät toki sovi maaruuveilla asennettavaksi. Tällainen voi tulla eteen esimerkiksi silloin, jos valmispaketti on suunniteltu tehtäväksi jollain muulla ratkaisulla. Maaruuvit sopivatkin parhaiten yksinkertaisiin, pieniin pihavarastoihin. Varmista asia aina ensin Stopdigging asiantuntijalta.

Autokatos

Autokatoksen rakentaminen voi olla joskus ajankohtaista, jos asunnossa ei sellaista ole valmiina tai taloon hankitaan toinen auto, jolle pitää saada katettu paikka. Katoksen rakentaminen on paitsi edullisempi, myös erittäin paljon kevyempi ja helpompi kuin esimerkiksi kokonaisen autotallin rakentaminen. Myös lupa-asiat hoituvat siihen helpommin.

Maaruuvit voivat olla ratkaisu myös pienen autokatoksen perustukseksi. Maaruuvien avulla voi varmistaa, että autokatoksesi pysyy suorassa vuosienkin päästä ja se ei lahoa autosi päälle (Edellyttäen toki, että rakennusmateriaalit ovat muuten kunnossa). Kannattaa huomioida, että ruuvipaalu pystyy kantamaan saman painoin kuin betoniharkko, joten hieman isommankaan rakennuksen kanssa ei pitäisi tulla ongelmia.

Loma-asunto

Monet loma-asunnot ovat toki isompia mökkejä merien ja järvien rannoilla, joihin perustukset täytyy tehdä huolella. Jos loma-asumus on tarkoitus rakentaa omien suunnitelmien mukaan betoniharkkojen päälle, kannattaa tässä vaiheessa harkita myös maaruuveja. Yleensä asutuskeskusten ulkopuolella sijaitsevilla vapaa-ajan tonteilla maaperä voi olla hyvin haastava: esimerkiksi kalliota tai kivikkoa. Maaruuvi sopii kumpaankin tilanteeseen!

Rantasauna

Maaruuvi kannattaa ottaa harkintaan myös siinä vaiheessa, jos onni suosii ja saat rantasaunaan rakennusluvan. Ruuvipaalu asennus sopii myös hiekkaisemmalle rannalle ja siitä saadaan kestävä ratkaisu. Näissä tilanteissa maa saattaa nielaista betonielementin nopeastikin, mutta maaruuvin kanssa et ole samoissa ongelmissa.

Maaruuveja saat vain Stopdiggingiltä

Maaruuvit ovat Stopdiggingin kehittämä tuote, ja ne ovat saatavissa asennettuna vain kauttamme. Parasta on se, että maaruuvien asennus tapahtuu puolestamme luotettavasti ja voit vain katsoa, kun tontillesi isketään paras mahdollinen ratkaisu rakennusprojektiasi varten.

Jätä siis muut vaihtoehdot rakennustarvikkeita myyvään liikkeeseen ja ole meihin yhteydessä. Olemme olemassa sinua ja rakennusprojektiasi varten!