Skip to main content
SAMLA ENERGI MED SLUTA GRÄV

MONTERA SOLCELLSPARKEN MED MARKSKRUV

De senaste åren har intresset för solceller och att bygga solcellsparker ökat rejält i Sverige, vilket inte är så konstigt med tanke på att tekniken utvecklats, priserna sjunkit och medvetenheten ökat. Med det sagt står solenergi fortfarande bara för en försvinnande liten del av vår energiförsörjning. Med andra ord; det finns utrymme för fler solcellsparker och det är där vi kommer in i bilden. Vi ser nämligen till att få din anläggning på plats på nolltid.

Markskruv – smidigt, effektivt samt schysst mot mark och miljö

Att ta vara på solens energi är klokt. Att montera solcellsparken med markskruv, är ännu klokare. I en solcellspark monteras solpanelerna nämligen alltid på ställningar – så kallade racks. Traditionellt sett har dessa förankrats med antingen betong eller pålning. Själva tycker vi dock att markskruv är smartare. Varför? För att det är smidigt, effektivt och leder till mindre ingrepp i marken än konventionella metoder. Eller som vi säger; varför gräva om du inte måste?

Markskruv gör det också enklare att anpassa solcellsparken efter våra kunders önskemål och naturens förutsättningar. Och skulle du behöva avveckla eller flytta din solcellspark, är det enkelt att demontera anläggningen och återanvända skruven.

Plint eller skruv?

det finns en Markskruv för varje projekt

Sluta Grävs erfarna montörer levererar byggklara markfundament i hela landet. Kontakta oss om du har frågor, vill ha hjälp i projekteringen, få ett kostnadsförslag eller boka en montering. Eller läs mer om våra skruvar.

Redo att börja?

Då kör vi!

Innan vi kan påbörja arbetet med din solcellspark behöver vi få reda på ett par saker. Först och främst behöver vi såklart veta hur många solpaneler eller kW projektet omfattar, hur stora panelerna är och om de på något sätt avviker från gängse mått. Dessutom vill vi veta hur du vill ha panelerna placerade i din solcellspark. En vanlig uppsättning ser du på bilden nedan men vi anpassar oss givetvis efter projektets specifika förutsättningar. Utöver detta behöver vi veta var i landet din solcellspark ska ligga, eftersom den geografiska placeringen påverkar vilken snö- och vindbelastning vi ska kalkylera med och vilken markskruv vi ska använda oss av. Sist men inte minst behöver vi veta vilken lutningsvinkel du tänkt dig. Våra ställningar kan installeras med en lutning på mellan 20 och 35 grader men vi kan även gå ner till 10 graders lutning om det skulle behövas.

VI LEVERERAR GRUNDEN

Låt ett proffs montera din solcellspark

När alla förberedelser är klara, är det dags för våra auktoriserade montörer att börja jobba. Detta kan vi göra långt innan solcellspanelerna anlänt. Vi levererar en grund med markskruv samt racks till den aktuella platsen. De racks vi tillhandhåller kommer från Van der Valk Solar Systems, vilket är ett av de snabbast växande företagen i branschen. Van der Valk Solar Systems erbjuder olika typer av marksystem, som Valkfield Single Row – perfekt för små ytor eller där det finns höjdbegränsningar, och ValkField Double Row som erbjuder plats för två panelrader ovanpå varandra och som är passande för medelstora till stora projekt.

Både ValkField Single Row och ValkField Double Row passar alla typer av underlag och har gått igenom omfattande tester för dess korrosionstålighet som visar att anläggningen står pall även om den utsätts för tuffa väderförhållanden.

Har du ett annat racksystem? Ingen fara, vi kan montera markskruven i alla fall.

LITA PÅ
MARK­­­SKRUVEN

Visst vore det enklare om alla solcellsparker låg på slät och stenfri mark men så ser verkligheten inte ut. Det gör dock ingenting, vår markskruv klarar både väder, vind, steniga marker och svåråtkomliga ytor som kan vara svåra att utnyttja i andra fall och som just därför kan användas för att skapa härlig förnybar energi. Det kan också vara skönt att veta att vi alltid gör dragtest innan vi beslutar om vilken av våra skruvar vi ska använda oss av till ditt projekt.

MARKSKRUV PRIS

Vad kostar en grund med markskruv?

Det finns flera faktorer som avgör hur många och vilken typ av markskruvar du behöver. Kontakta oss för att få en uppskattning av vad installerade markskruvar till ditt unika projekt kostar. Vi hjälper dig att räkna på det.

PriserKONTAKTA OSS