Kaikki ruuvipaaluista
Stopdigging-maaruuvit ovat nopea ja helppo vaihtoehto. Niiden käyttäminen ei ole lainkaan työlästä, ja vältyt myös tallaantuneilta kukkapenkeiltä, pilalle menneiltä nurmikoilta, raskaiden betonisäkkien raahaamiselta ja muilta vastaavilta riesoilta. Ympäröivä maa ei vahingoitu, ja lisäksi ruuvit voi myös käyttää uudelleen. Poistamisestakaan ei juuri jää jälkiä. Säästyt siis melkoiselta määrältä fyysistä työtä, ja lisäksi rakennuksesi myös valmistuu nopeammin.
Voit suunnitella rakennustyösi tavalliseen tapaan ja ottaa sitten yhteyttä Stopdiggingiin varataksesi ajan maaruuvien asennukselle – saat samalla myös kustannusarvion. Asentaja poraa maahan reiän maaruuvia varten, jotta se kiinnittyisi paikalleen mahdollisimman lujasti. Maaruuvin voi laittaa myös asfaltin alle, eikä routa-aikakaan estä asentamista. Kaikki kiinnitykset ja mitat ovat pohjoismaisten rakennusstandardien mukaisia, ja poikkeuksellisia asennuksia varten on olemassa monia soveltavia ratkaisuja. Asentajamme auttavat sinua löytämään parhaan vaihtoehdon rakennustasi varten.
Maaruuvit toimivat suunnilleen samalla tavalla kuin betonielementit, mutta ne aiheuttavat huomattavasti vähemmän vahinkoa ympäristölle ja puutarhallesi. Ne voidaan ongelmitta asentaa kaikenlaiseen maaperään, ja niiden hiilidioksidipäästöt ovat 50 % pienemmät kuin betonielementtien. Maaruuvien kuumasinkitys tehdään ISO 1461 -standardin mukaisesti, joten ne säilyvät ruostumattomina missä tahansa ilmastossa. Stopdigging-maaruuveilla on CE-merkintä, ja ne valmistetaan ISO-sertifioiduin menetelmin. Kun teet perustukset maaruuvien avulla, säästät aikaa, rahaa ja työtä. Maaruuvit ovat siis yksinkertaisin ja nopein vaihtoehto, ja lisäksi Stopdigging myöntää niille 25 vuoden takuun.
Vertaa perustuksia
Perusta on tehtävä aina, kun halutaan ankkuroida jotain maahan. Markkinoilta löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja perustusten tekemiseen. Osa kaivetaan maahan, mutta myös maaperään ruuvattavia vaihtoehtoja on saatavissa. Se, kumman vaihtoehdon valitset, vaikuttaa valintaasi erilaisten perustusten väliltä.
Millainen perustus kannattaa valita?
Suomen tavallisimmat talonperustukset ovat betonilaatta, alapohja ja kellariperustus. Mikä niistä sitten on paras? Betonilaatta sopii suurille rakennuksille, ja se on myös kaikkein tavallisin tapa tehdä perustukset ilman kannatinpalkkeja. Betoninen perustuslaatta kestää myös kosteutta, ja se on helppo eristää. Alapohja on rakentajien vanha suosikki, jota käytetään paljon valmiiksi rakennetuissa elementtitaloissa. Se on myös edullinen vaihtoehto. Kellariperustus on klassinen vaihtoehto, joka antaa talolle myös lisätilaa. Kaikkein tärkeintä on toimiva vedenpoisto. Perustuksen valinnan ratkaisee se, mitä olet rakentamassa, minne ja mihin tarkoitukseen.
Mitä perustukset ovat?
Kaikkien rakennustöiden ensimmäinen ja tärkein askel on vakaan perustan luominen. Siksi perustusten valintaan kannattaa kiinnittää paljon huomiota riippumatta siitä, oletko rakentamassa saunaa, piharakennusta, mikroasuntoa tai pientaloa. Kerromme sinulle lisää erilaisista perustuksista, kuten betoniperustuksista, maa-ankkureista, maaruuveista ja betonielementeistä, jotta sinun olisi helpompi tehdä valintasi.
Betoniperustukset
Betonilaatta on hyvin vaativa maa-ankkurointitapa, jota tarvitaan silloin, kun rakennettava talo on suuri tai siihen halutaan lattialämmitys. Ensinnäkin betonilaattaa vaatii tukilaakereita. Seuraavaksi tarvitaan valumuotti, johon betoniteräkset laitetaan ennen betonimassalla täyttämistä. Tämä perustustapa vaatii paljon aikaa ja rahaa, ja sen käyttäminen on välttämätöntä lähinnä taloja rakennettaessa.
Maa-ankkurit
Maa-ankkurit eivät vaadi kaivamista tai valutöitä, koska ne yksinkertaisesti lyödään lekalla maan sisään. Vaatii kovaa työtä saada ne uppoamaan, eikä se välttämättä onnistu, jos maa on liian kovaa tai on routa-aika. Maa-ankkuriin liitetään tolppa, johon rakennus sitten kiinnittyy.
Betonielementit
Betonielementtejä käytetään paljon, kun perustukset halutaan kaivaa maahan. Ne on kaivettava routarajan alapuolelle ja asetettava samaan tasoon toistensa kanssa. Kun ne on saatu paikoilleen, maanpinta tasoitetaan sepelillä tai soralla. Elementtien huono puoli on se, että niiden maahan kaivaminen on niin raskasta työtä. Ei myöskään ole aivan helppoa saada niitä samalle tasolle, mikä on välttämätöntä, jotta rakennuksesta tulee suora. Tähän tarvitaan erityisvarusteita.
Leca-harkot
Leca-harkoista tehtyjä perustuksia käytetään tavallisesti pienten rakennusten, esimerkiksi leikkimökin tai varaston, rakentamisessa. Tällaiset perustukset tehdään siten, että ensin maata poistetaan niin paljon, että päästään routarajan alle. Sitten levitetään maanpeite, jonka päälle laitetaan sepeliä, ja lopuksi asetellaan Leca-harkot. On tärkeää tarkistaa, että harkot ovat kiinni toisissaan, jotta rakennuksesta tulee suora.
Maaruuvit
Maaruuveilla voit rakentaa kaikkina vuodenaikoina, sillä nämä perustukset voi asentaa myös routa-aikaan. Monet syyt puoltavat perustusten tekemistä maaruuveilla. Ne kestävät ankarat sääolot, ja niiden kyky kestää painetta, kuormitusta ja vetoa on huolellisesti testattu. Niitä on myös saatavana erimallisina ja -pituisina, joten ne sopivat kaikenlaisille rakennuksille.
Stopdiggingin keksimä maaruuvi antaa rakennuksellesi vakaan ja kestävän maaperustan. Sinun ei tarvitse asentaa sitä itse, vaan hyväksymämme asentaja tulee luoksesi, poraa reiän ja laittaa maaruuvin paikalleen. Pääset aloittamaan rakentamisen heti asennuksen jälkeen.
Millaisen perustuksen valitset?
Kaikilla perustuksilla on omat hyvät ja huonot puolensa, ja sinun on harkittava tarkkaan niitä kaikkia ennen kuin teet päätöksesi. Betonielementit ovat halpa vaihtoehto, joka sopii omatoimirakentajille. Elementtiperustukset sopivat useimmille rakennuksille, mutta elementtien maahan kaivaminen ja samaan tasoon saaminen vievät aikaa. Se, kuinka kauan siihen menee, riippuu myös siitä, millaiseen maaperään niitä ollaan laittamassa.
Jos haluat käyttää maahan upotettavia tolppia, ovat maa-ankkurit yksi vaihtoehto. Ne antavat hyvän perustan esimerkiksi piharakennuksille. Maa-ankkurit on iskettävä maahan lekalla, mikä on fyysisesti melko vaativaa. Niiden käyttö on erityisen vaikeaa silloin, kun maa on kovaa, kivistä tai jäässä.
Betonilaatan valaminen on erittäin kestävä vaihtoehto, joka soveltuu erityisesti talon rakentamiseen tai rakennuksiin, joihin aiotaan laittaa lattialämmitys. Toki kyseessä on kallis vaihtoehto, joka edellyttää betoniterästen ja valumuotin käyttämistä. Jos aiot rakentaa vain jotain pientä, ovat Leca-harkot parempi vaihtoehto, mutta nekin vaativat jonkin verran fyysistä työtä.
Maaruuvit ovat kaikkein paras tapa tehdä perustukset. Ne ovat kätevämpi ja nopeampi vaihtoehto kuin betonielementit, eikä niitä tarvitse kaivaa maahan. Pääset siis nopeammin aloittamaan rakentamisen ja saat sen myös aiemmin valmiiksi. Maaruuveilla tehdylle maaperustalle voi alkaa rakentaa heti, kun viimeinen ruuvi on paikallaan.