BETONGPLINTENS UTMANARE

SEDAN 2012

Stop Digging

EN UPPSTICKARE
I BYGGBRANSCHEN

Stop Digging är ett svenskt bolag, grundat 2012 av Kim Olsson och Håkan Liljekvist. Med en vision om ett bekvämare och smartare sätt att bygga har vi på kort tid vuxit till att bli marknadsledande på markfundament av markskruv. Stop Diggings huvudkontor ligger i Helsingborg men vårt arbetsområde sträcker sig över hela Norden och flera kontinenter.

Stop Digging gör jobbet samtidigt som du sparar tid och pengar. Våra medarbetare drivs av att alltid vara bäst och tillgodose ditt behov av ett stabilt markfundament. Med Stop Digging får du som kund tillgång till allt du behöver för en säker och hållbar grund till ditt byggprojekt. Vi tar ansvar hela vägen – från idé till färdigt fundament.

Markskruven har gjort vardagen lättare för privatpersoner, offentliga aktörer och företag som ska bygga altaner, förråd och andra småhusbyggnader, sätta upp vägskyltar, papperskorgar eller staket. Genom att välja markskruvar från Stop Digging i stället för den tungarbetade betongplinten sparar du tid, kraft och pengar.

Låter det som något för dig? Välkommen att anlita Stop Digging, du också.

STORYN BAKOM SUCCÉN

Med en schysst
markskruv
förändrar
vi världen

Revolutionerande idéer kan komma när du minst anar det. Stop Digging började med två vänner och ett parti boule en vacker vårdag 2011.

I sitt arbete i byggbranschen hade Kim Olsson sett hur lätt och smidigt man monterar solcellsanläggningar med hjälp av långa skruvar i marken. Han funderade på om han skulle kunna använda samma teknik för altanen han planerade hemmavid – och därmed slippa det trista och tunga jobbet med att gräva hål i marken och gjuta betongplintar.

Idén luftade han med vännen Håkan Liljekvist när de möttes på boulebanan för en match.

”Men om du vill slippa det, måste det ju finnas tusentals andra som också vill det”, svarade Håkan fundersamt.
Det blev tyst en stund medan de begrundade innebörden i det Håkan just sagt.

Ett drygt år senare hade de designat och testat ett antal olika skruvprototyper, sagt upp sig från sina dåvarande arbeten och startat Stop Digging. Ett bolag som sedan dess fått flera utmärkelser och tagit klivet ut i världen.

”Stop Digging fortsätter sin expansion. Idag är vi verksamma på tolv geografiska marknader och vi kommer fortsätta att växa där. Markskruvens fördelar och vårt koncept kommer att steg för steg konkurrera ut betong och andra alternativ för dessa applikationer”, säger Richard Alm, VD för Stop Digging AB.

KVALITET I VARJE LED

Svensk design och utveckling

Alla våra skruvar är designade och utvecklade i Sverige, gjorda för att klara det bistra nordiska klimatet och testade i tuffaste tänkbara miljöer. De rostar inte, har lång livslängd och kan mycket enkelt demonteras och användas på nytt. De är alltså hållbara på mer än ett sätt.

Bakom Stop Diggings olika markskruvar ligger ett långt och noggrant utvecklingsarbete i tätt samarbete med ett team erfarna konstruktörer och rådgivare. En ny skuvmodell tar minst ett halvår att ta fram och vi förbättrar och vidareutvecklar hela tiden vårt befintliga sortiment.

Skruvarna licenstillverkas i ett par olika fabriker i Asien av en leverantör som varit vår samarbetspartner sedan start eftersom de levererar en mycket hög kvalitet. Vi lämnar 25 års garanti på alla våra skruvar.

LÄS MER

Spara tid, pengar och arbete med markskruv

PÅ HEMMAPLAN

Det är viktigt att ha en stabil grund till varje bygge men att gräva ner betongplintar är tungt och slitsamt. Vilken tur att vi erbjuder ett bättre alternativ – plint utan att gräva! Våra markskruvar hjälper dig förverkliga ditt drömprojekt snabbt och enkelt, kanske du vill bygga trädäck, staket, en trappa, en ny entré eller en lekstuga till barnen. Se vad andra har byggt och räkna på din idé.

På bygget

Kunden har alltid rätt – och bråttom. När du väljer att förankra ditt jobb med våra markskruvar sparar du tid och pengar. Vi kan montera skruvar året runt, även på svåråtkomliga platser och i mark som är svårgrävd. Att sätta en grund av skruvar passar särskilt bra på redan hårdgjorda ytor där grävning förstör för mycket. Med markfundament av skruv kan du ta fler uppdrag.

Här finns vi

Hitta din lokala montör

Stop Diggings auktoriserade montörer levererar stabila markfundament av skruv i hela landet. Kontakta oss om du har frågor, vill få ett kostnadsförslag eller boka montering direkt.

Här finns vi

Hitta din lokala montör

Stop Diggings auktoriserade montörer levererar stabila markfundament av skruv i hela landet. Kontakta oss om du har frågor, vill få ett kostnadsförslag eller boka montering direkt.