BETONGPLINTENS UTMANARE

SEDAN 2012
Kontakta oss
Stop Digging

EN UPPSTICKARE
I BYGGBRANSCHEN

Stop Digging är ett svenskt bolag, grundat 2012 av Kim Olsson och Håkan Liljekvist. Med en vision om ett bekvämare och smartare sätt att bygga har vi på kort tid vuxit till att bli marknadsledande på markfundament av markskruv. Stop Digging huvudkontor ligger i Helsingborg men vårt arbetsområde sträcker sig över hela Norden och flera kontinenter.

Stop Digging gör jobbet samtidigt som du sparar tid och pengar. Våra medarbetare drivs av att alltid vara bäst och tillgodose ditt behov av ett stabilt markfundament. Med Stop Digging får du som kund tillgång till allt du behöver för en säker och hållbar grund till ditt byggprojekt. Vi tar ansvar hela vägen – från idé till färdigt fundament.

Markskruven har gjort vardagen lättare för privatpersoner, offentliga aktörer och företag som ska bygga altaner, förråd och andra småhusbyggnader, sätta upp vägskyltar, papperskorgar eller staket. Genom att välja markskruvar från Stop Digging i stället för den tungarbetade betongplinten sparar du tid, kraft och pengar.

Låter det som något för dig? Välkommen att anlita Stop Digging, du också.

STORYN BAKOM SUCCÉN

Med en schysst markskruv förändrar vi världen

Revolutionerande idéer kan komma när du minst anar det. Stop Digging började med två vänner och ett parti boule en vacker vårdag 2011.

I sitt arbete i byggbranschen hade Kim Olsson sett hur lätt och smidigt man monterar solcellsanläggningar med hjälp av långa skruvar i marken. Han funderade på om han skulle kunna använda samma teknik för altanen han planerade hemmavid – och därmed slippa det trista och tunga jobbet med att gräva hål i marken och gjuta betongplintar.

Idén luftade han med vännen Håkan Liljekvist när de möttes på boulebanan för en match.

”Men om du vill slippa det, måste det ju finnas tusentals andra som också vill det”, svarade Håkan fundersamt.
Det blev tyst en stund medan de begrundade innebörden i det Håkan just sagt.

Ett drygt år senare hade de designat och testat ett antal olika skruvprototyper, sagt upp sig från sina dåvarande arbeten och startat Stop Digging. Ett bolag som sedan dess fått flera utmärkelser och tagit klivet ut i världen.

”Stop Digging fortsätter sin expansion. Idag är vi verksamma på tolv geografiska marknader och vi kommer fortsätta att växa där. Markskruvens fördelar och vårt koncept kommer att steg för steg konkurrera ut betong och andra alternativ för dessa applikationer”, säger Richard Alm, VD för Stop Digging.

Vi finns där du finns. Kontakta oss.

designed
KVALITET I VARJE LED

Svensk design och utveckling

Alla våra skruvar är designade och utvecklade i Sverige, gjorda för att klara det bistra nordiska klimatet och testade i tuffaste tänkbara miljöer. De rostar inte, har lång livslängd och kan mycket enkelt demonteras och användas på nytt. De är alltså hållbara på mer än ett sätt.

Bakom Stop Digging olika markskruvar ligger ett långt och noggrant utvecklingsarbete i tätt samarbete med ett team erfarna konstruktörer och rådgivare. En ny skuvmodell tar minst ett halvår att ta fram och vi förbättrar och vidareutvecklar hela tiden vårt befintliga sortiment.

Skruvarna licenstillverkas i ett par olika fabriker i Asien av en leverantör som varit vår samarbetspartner sedan start eftersom de levererar en mycket hög kvalitet. Våra skruvar har en förväntad livslängd på minst 100 år*.

*Stop Digging anger en uppskattad minsta livslängd för sina markskruvar. Värdet speglar det antal år en installerad skruv förväntas uppfylla sitt tekniska syfte under normala förutsättningar – och är baserat på flerårig erfarenhet och forskning.

VI FINNS DÄR DU FINNS

BESTÄLL GRUNDEN TILL DITT BYGGE

Är du redo att sätta igång med ditt bygge? Stop Digging monterar stabila markfundament av skruv i hela landet. Gå vidare och hitta Stop Digging närmast dig.

Kontakta oss