Uima-altaan terassin rakentaminen maaruuveilla

Terassin rakentaminen uima-altaan ympärille maaruuvien avulla ei eroa merkittävästi betonivalun tai -elementin päälle rakentamisesta. Ainoana erona ovat itse asiassa määräykset, jotka koskevat maanpinnan alapuolelle noin 1 metrin syvyyteen asennettavia maaruuveja.

Maaruuvien etuja

Maaruuvien etuna uima-altaan terassin rakentamisessa on, että niiden ansiosta vältytään kaivuutöiltä, jolloin puutarhaa ei tarvitse kääntää ylösalaisin, mikä on monesti tarpeen kaivettaessa käsin tai pienellä kaivinkoneella. Lisäksi maaruuvien asentaminen käy nopeasti ja ruuvit voidaan asettaa haluttuihin paikkoihin sekä toivottuun korkeuteen. Ennen itse maaruuvien asentamista esiporataan kaikki reiät, varmistuen näin turvallisesta kiinnityksestä. Poratessa mahdolliset kivet noin 30 cm kokoon asti hajoavat ja pienemmät kivet siirtyvät pois tieltä. Maaruuvien asennuksen jälkeen uima-altaan terassin asennustyö voi alkaa välittömästi.

markskruv för pooldäck

 

Erilaiset ruuvit eri käyttötarkoituksiin

Meiltä löytyy maaruuveja neljässä eri perusmallissa. Uima-altaan terassin rakentamiseen käytetään ensisijaisesti palkkiruuvia tai mahdollisesti tolpparuuvia, mikäli halutaan asentaa pystytolppa mahdollisten tasoerojen tasoittamiseksi alueella, jonne terassi rakennetaan. Sekä palkki- että tolpparuuveja on saatavilla eri pituuksissa ja mittasuhteissa riippuen rakennuspaikan maaperästä, käytettävän puun mittasuhteista sekä siitä, millaisesta kuormituksesta mikäkin ruuvi selviytyy.

Milloin maaruuveja ei voi käyttää uima-altaan terassiin tai patioon

Useimmissa tapauksissa maaruuvit ovat tehokas ja tukeva keino erilaisten rakenteiden kiinnittämiseen sekä tiiviisti maata vasten sijoittuvien rakennelmien asentamiseen. Tosin on myös tietysti tilanteita, joissa maaruuvien käyttö ei ole mahdollista, kuten esimerkiksi mäen päälle rakentaminen. Tällaisissa tapauksissa reiät porataan tavalliseen tapaan kallioon ja kiinnitykseen käytetään teräksistä sovitinta. Mikäli uima-altaan terassi sijoittuu esimerkiksi osittain mäen päälle, maaruuvit voidaan asentaa kohtiin, joissa ei ole kalliota, minkä lisäksi paikkoihin, jotka ovat kallion päällä, voidaan asentaa sovitin.              Toinen esimerkki tilanteista, joissa maaruuvit eivät sovi käytettäviksi, on silloin, jos maaperää on hiljattain kaivettu 50 cm tasolle tai syvemmälle. Silloin maaperän on saatava ensiksi asettautua, minkä jälkeen voidaan toteuttaa hyvä ja vakaa asennus. ERITTÄIN kivinen maa voi olla ongelmallinen maaruuvien asentamisessa, mutta useimmissa tapauksissa voimme asentaa maaruuvin myös kiviseen maaperään esiporaamisen ansiosta, sillä sen avulla voidaan hajottaa jopa 30 cm kokoiset kivet.

Muita esimerkkejä maaruuvien avulla rakentamisesta

Kun kyseessä on puutarhaan ja sen ympärille rakentaminen, maaruuvien käyttötarkoituksia ovat muun muassa seuraavat:

  • • Aidan rakentaminen maaruuveilla
  • • Vajan rakentaminen maaruuveilla
  • • Pientalon rakentaminen maaruuveilla

Muita asiayhteyksiä, joissa maaruuvit ovat tehokkaita, ovat asennettaessa esimerkiksi polkupyörätelinettä, parkkipaikan aitaa, kylttejä, jäteastioita, siltoja, leikkitelineitä jne.

 

 

 

← Lisää rakennusvinkkejä