Aidan rakentaminen maaruuveilla

Maaruuvien käyttäminen aidan rakentamisessa on erittäin tehokas ja aikaa säästävä tapa saada uuden aidan rakennustyöt alulle. Itse aita voidaan rakentaa samalla tavalla kuin maata kaivettaessa tai betonivalua tehdessä, mutta erona edellä mainittuihin tapoihin maaruuvien käytössä on se, että vältyt puutarhan ylösalaisin kääntämiseltä.

Bygga staket med markskruv + Jordskruv

 

Maaruuvien etuja

Sen lisäksi, että maaruuvien käyttö ei vaikuta maaperään tai puutarhaan, se säästää myös huomattavasti aikaa ja työtä. Koska asetamme ruuvit koskemattomaan maaperään, lopputulos on vakaampi kuin maahan haudattavien betonielementtien kohdalla. Mikäli olet aikeissa asentaa jotakin olemassa olevan asfaltti- tai kivipinnan päälle, maaruuvien edut korostuvat entisestään. Asfaltin ollessa kyseessä siihen voidaan porata reikä, jonka lävitse ruuvi asetetaan suoraan, aina alas maaperään asti. Kivipinnoitteen kohdalla voimme helposti nostaa luonnon- tai mukulakivet tieltä ja asettaa maaruuvit paikoilleen. Ilman maaruuvien käyttöä maisemoitu maanpinta tulee ensiksi kokonaan hajottaa ja sitten kaivaa suurempi reikä, joka sitten täytetään. Tämän jälkeen pinta on vielä tasoitettava.

Erilaiset ruuvit eri käyttötarkoituksiin

Meiltä löytyy maaruuveja neljässä eri perusmallissa. Aidan rakentamiseen käytetään ensisijaisesti tolpparuuvia puuaidan ollessa kyseessä tai vaihtoehtoisesti putkiruuvia asennettaessa teräksestä tai metallista valmistettua aitaa. Sekä tolppa- että putkiruuveja on saatavilla eri pituuksissa ja mittasuhteissa riippuen rakennuspaikan maaperästä, käytettävän materiaalin mittasuhteista sekä siitä, millaisesta kuormituksesta mikäkin ruuvi selviytyy.

Milloin maaruuveja ei voi käyttää aidan rakentamiseen

Useimmissa tapauksissa maaruuvit ovat tehokas ja tukeva keino erilaisten rakenteiden kiinnittämiseen sekä tiiviisti maata vasten sijoittuvien rakennelmien asentamiseen. Tosin on myös tietysti tilanteita, joissa maaruuvien käyttö ei ole mahdollista, kuten esimerkiksi mäen päälle rakentaminen. Tällaisissa tapauksissa reiät porataan tavalliseen tapaan kallioon ja kiinnitykseen käytetään teräksistä sovitinta. Mikäli aita sijoittuu esimerkiksi osittain mäen päälle, maaruuvit voidaan asentaa kohtiin, joissa ei ole kalliota, minkä lisäksi paikkoihin, jotka ovat kallion päällä, voidaan asentaa sovitin. Toinen esimerkki tilanteista, joissa maaruuvit eivät sovi käytettäviksi, on silloin, jos maaperää on hiljattain kaivettu 50 cm tasolle tai syvemmälle. Silloin maaperän on saatava ensiksi asettautua, minkä jälkeen voidaan toteuttaa hyvä ja vakaa asennus. ERITTÄIN kivinen maa voi olla ongelmallinen maaruuvien asentamisessa, mutta useimmissa tapauksissa voimme asentaa maaruuvin myös kiviseen maaperään esiporaamisen ansiosta, sillä sen avulla voidaan hajottaa jopa 30 cm kokoiset kivet.

Muita esimerkkejä maaruuvien avulla rakentamisesta

Kun kyseessä on puutarhaan ja sen ympärille rakentaminen, maaruuvien käyttötarkoituksia ovat muun muassa seuraavat:

  • • Terassin rakentaminen maaruuveilla
  • • Vajan rakentaminen maaruuveilla
  • • Pientalon rakentaminen maaruuveilla

Muita asiayhteyksiä joissa maaruuvit ovat tehokkaita, ovat asennettaessa esimerkiksi polkupyörätelinettä, parkkipaikan aitaa, kylttejä, jäteastioita, siltoja, leikkitelineitä jne.

 

 

 

 

Vill du också bygga ett staket med markskruv?

Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig redan idag
och svarar på dina frågor.
Du kan även ringa oss: 010-110 34 02

 

 

← Fler byggtips